U subotu 28. listopada počinje drugi po redu Hack it! hackathon Hrvatskog Telekoma, organiziran u suradnji s hub:raum start up akceleratorom Deutsche Telekoma. Nakon 125 pristiglih prijava iz cijele regije, odabrano je 11 najboljih timova koji će boriti da ponude najbolje i najcjelovitije rješenje za komunikaciju budućnosti. Virtualna i proširena stvarnost, hologrami i umjetna inteligencija sigurno će biti dio naše buduće komunikacije, što je uvodno naglasila i robotica Pepper, koja je svima poželjela puno sreće u hakiranju.

“Hrvatski Telekom je jedinstvena kompanija po svom pristupu da kroz sve svoje aktivnosti živi STEM, okupljamo pozitivne inicijative, stipendiramo studente, nudimo im praksu i mentorstvo i mogućnost rada na međunarodnim projektima. Obraćamo se digitalnoj generaciji, koja predvodi komunikacijsko-tehnološke trendove. Oni žele neograničen pristup video sadržajima, instant komunikaciju i najnaprednije uređaje. Pružamo im to kroz usluge, a hackathon je jedinstvena prilika da nam oni sami ponude svoju viziju rješenja za budućnost”, istaknula je članica Uprave za ljudske resurse HT-a Marija Felkel.

Hack it! hackathon dio je šireg projekta STEM HUB Hrvatskog Telekoma, a priča ne staje s pobjedom na hackathonu, što potvrđuje i primjer prošlogodišnjeg pobjedničkog tima Maggie.

“Jako nas veseli činjenica da je prošlogodišnji pobjednički tim Maggie za svog komunikacijskog asistenta već dobio inicijalnu investiciju od 30.000 eura od hub:rauma, trenutno rade na prototipu, a njihovo rješenje žele renomirane svjetske kompanije. U samo godinu dana, daleko su dogurali u realizaciji rješenja i ostvarili značajne investicije. Vjerujemo kako će nakon ovog vikenda nastati neke nove uspješne priče, koje ćemo snažno podupirati”, zaključila je voditeljica projekta Ana Pauzar.

Ovogodišnji Hack it! hackathon osim prijavljenih timova ugostit će preko 130 stručnjaka, mentora te ostalih gostiju iz startup zajednice. Od prijavljenih se očekuje 24 sata hakiranja, kreativnosti i inovacija uz pomoć vrhunskih stručnjaka, a rad koji ponudi najbolje rješenje osvaja nagradu u iznosu od 30.000 kuna, mogućnost realizacije svoje ideje u sklopu hub:raum start-up akceleratora Deutsche Telekoma te druge nagrade partnera.

Podijeli: