InnoEnergy poziva startupe i poduzetnike iz 23 zemlje srednje i istočne Europe na sudjelovanje u trećem PowerUp! 2017 natjecanju (Bugarska, Albanija, Hrvatska, Armenija, Bosna i Hercegovina, Češka Republika, Estonija, Makedonija, Grčka, Gruzija, Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Latvija, Srbija, Litva, Turska, Ukrajina, Poljska, Cipar, Slovačka, Slovenija i Rumunjska).

Poziv za podnošenje projektnih prijava koji upravo počinje dio je trećeg izdanja najvećeg natjecanja za startupe iz područja održive energije u 23 zemlje srednje i istočne Europe, Baltičkim zemljama i dijelu Mediterana. Prijavljivanje za sudjelovanje omogućeno je od 19. lipnja 2017. do 11. rujna 2017., a zainteresirani za sudjelovanje mogu prijaviti svoje ideje na mrežnoj stranici powerup.innoenergy.com.

Da biste sudjelovali u natjecanju, trebate prijaviti projekt koji se bavi održivom energijom, sastavite tim, napravite prototip i popunite formular na mrežnoj stranici natjecanja.

PowerUp! stvara brojne mogućnosti i otvara mnoga vrata što potvrđuju prošlogodišnji pobjednici: PolarSol iz Estonije, PleioneEnergy iz Grčke, GreenerGizer iz Mađarske te  Bin-E iz Poljske.

Smanjenje troškova grijanja zgrada upotrebom solarne energije, toplinska pumpa i patentirani izmjenjivač topline ili projekt koji omogućuje uštedu energije hlađenjem uređaja samo su neki od pobjedničkih projekata prošlogodišnjeg izdanja PowerUp! by InnoEnergy.

Natjecanje predstavlja značajnu priliku za inovatore iz istočne Europe, pružajući im šansu da ostvare i razviju svoje projekte te postanu vidljivi na globalnom tržištu.

Pobjednici će dobiti novčane nagrade, kao i pristup prestižnom akceleratoru Highway podržanog od InnoEnergy, gdje se ideje i projekti pretvaraju u proizvode i usluge.

Mladim poduzetnicima nude se nova znanja i značajna podrška u području razvijanja i patentne zaštite proizvoda, ulaska na tržište, jačanja tima ili pristupa početnom financiranju. Također, mogu biti u stalnom kontaktu s 150 najvećih partnera iz područja energetike, olakšavajući im ulazak na globalno tržište.

PowerUp! Natjecanje je platforma za predstavljanje ideja koje bi inače mogle proći neopaženo i predstavlja snažnu podršku u razvijanju inovacija u sektoru održive energije u srednjoj i istočnoj Europi. Pobjednička tehnološka rješenja i ostale ideje koje mogu naći svoje mjesto na tržištu pomoći će Europi u zaštiti okoliša, a nakon komercijalizacije mogu imati i globalni utjecaj uz pomoć InnoEnergyja”, navodi direktor InnoEnergy Poland Plus i organizator natjecanja Jakub Miler.

Podršku natjecanju u Hrvatskoj pružio je i Invento Capital Partners.

„Natjecanje koje sada već treću godinu podržava InnoEnergy, predstavlja izuzetnu priliku za poduzetnike u energetskom sektoru koji nude nova rješenja i tehnologije da se na europskoj sceni dokažu. Na tom putu do finala, poduzetnici će imati priliku, dobiti stručne povratne informacije za njihovu inovaciju, susresti se s drugim timovima, upoznati investitore i na kraju dobiti sredstva koja će pomoći da se približe tržištu. U svakom slučaju prilika koja se ne propušta“, rekao je osnivač i partner Invento Capital Partners, lokalnog HUB-a za Hrvatsku Dalibor Marijanović.

Prije velikog finala u Budimpešti i petnaest regionalnih finala, organizirat će se intenzivne radionice. Timovi će imati priliku razrađivati detalje projekata i predstaviti ih stručnjacima i investitorima.

Takvi sastanci su jedinstvena šansa za uspostavljanje poslovnih kontakata, privlačenje pažnje medija i istovremeno sudjelovanje u stvaranju snažne pozicije na tržištu održive energije u ovom dijelu Europe.

„Naš primarni cilj je da podržimo inovacije u energetskom sektoru. Ovu podršku pružamo na svakoj razini razvoja – počevši od ideje do predstavljanja finalnog proizvoda korisnicima. Zahvaljujući našoj mreži partnera, gradimo veze širom Europe, spajamo studente s poslodavcima, investitore s industrijom te istraživače s poduzećima”, objašnjava Jakub Miler.

Natjecanje ima sve veći utjecaj. Nove zemlje pridružuju mu se svake godine.

Podijeli:

 

Vezane objave