img_7479
Davor Ranković, predsjednik HROUG-a, i Krunoslav Gašparić, Oracle guru i entuzijast vloganja, rade video selfie

U utorak navečer na Crvenom Otoku kod Rovinja započela je (čak) 21. konferencija hrvatske udruge Oracle korisnika – HROUG. 21 godina kontinuiteta u nečem tako mladom kao hrvatska informatika zaista je zadivljujući podatak – što uostalom jako dobro znamo i mi iz Mreže, koji smo s HROUG-om po godinama tu negdje.

Konferenciju je tradicionalno otvorio predsjednik HROUG-a Davor Ranković, nakon kojeg je kraći govor održao novi programski direktor konferencije Leo Mršić. Mršić je najavio bogate stručne elemente programa, za zabavni je zadužen Ranković. Od iduće godine HROUG planira napraviti iskorak – izmjenu programa, te zaokret u smjeru opće IT tematike koja bi bila zanimljiva i ljudima izvan Oracleovog svijeta. Definitivno zanimljiv plan, koji podržavamo.

HROUG je jedna od najintenzivnijih i najbolje organiziranih, a i najdužih (traje 4-5 dana) konferencija u hrvatskom IT-u, s već spomenutom najdužom tradicijom održavanja, pa bi iskorakom van svijeta Oraclea uputila izazov i brojnim drugim organizatorima IT okupljanja.

img_7555
Leo Mršić, programski direktor konferencije

Nakon Rankovića i Mrsića, na redu je bio panel naziva Ususret podatkovnom dobu, držimo li korak s pametnim podacima?

img_7565

Nakon svega – uobičajeno za HROUG . jak zabavni program, Pub kviz u kojem se takmičilo čak tridesetak četveročlanih timova, i nastup odličnih marijača Los Caballeros.

img_7962

img_7550

Što se stručnog dijela tiče, konferencija je ove godine podijeljena u četiri glavna segmenta:

A) nove tehnologije i trendovi s naglaskom na “pametne podatke”,
B) poslovna primjena te način kako tvrtke mogu osigurati poslovnu vrijednost korištenjem Oracle proizvoda i povezanih servisa/rješenja, važnija postignuća regionalnih kompanija
C) cjeloživotno obrazovanje i poslovna edukacija kao važan element konkuretnosti posebno u doba kada brišu granice između tehnologije i marketinga s naglaskom na poticanje poduzetništva kao pokretača rasta kroz male tehnološke inicijative
D) te kao završno i najvažnije, najveći prostor posvećen stručnim znanjima i tehničkim iskustvima koji detaljno uvodi u svijet razvojnih inženjera kroz tematska područja: DBA, cloud, APEX, Java, BI & napredna analitika

Ukupno će ove godine biti održano oko 90 predavanja koje će održati 67 predavača od kojih je čak 14 predavača sa najvišim tehničkim statusom, Oracle ACE. Osigurano je predstavljanje tri nova studijska programa iz regije i inozemstva te se od ove konferencije uvodi besplatna Oracle certifikacija za najangažiranije sudionike.

img_7598

Podijeli:

 

Vezane objave