Ericsson Nikola Tesla je u petak 21. rujna u Osijeku otvorio svoje nove prostore razvojno istraživačkog-centra te time taj dio poslovnih aktivnosti, nakon Zagreba i Splita proširio i u Slavoniju.

Okupljene uzvanike na otvaranju pozdravili su predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević, gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić te župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Predsjednica Uprave ENT-a naglasila je kako ta tvrtka, sa svojim velikim razvojno-istraživačkim centrom u kojem radi 1.400 od ukupno 3.100 zaposlenika, daje značajan doprinos strateškim ciljevima tehnološke, gospodarske i društvene održivosti. Istaknula je kako će ENT nastaviti praksu godišnjih ulaganja više od 400 milijuna kuna u ljude i znanje pa će zahvaljujući tome Slavonci, zajedno sa svojim kolegicama i kolegama iz Zagreba i Splita sudjelovati u razvoju mobilnih komunikacija 4 i 5 generacije. U osječkom uredu radi 30 pretežno mladih ljudi, a planirano je dodatno zapošljavanje, pri čemu će dinamika tog procesa ovisiti o dostupnosti visokoobrazovanih stručnjaka.

U kratkoj demo prezentaciji direktor istraživanja Ericssona Nikole Tesle Darko Huljenić predstavio je dio naprednih tehnoloških rješenja koja će globalno osigurati višu razinu mobilnih komunikacija, a na kojima rade i hrvatski stručnjaci.

Podijeli:

Vezane objave