Odjel za istrazivanje i razvoj Infobipa: Milan Mimica, Vesna Bodiroža, Krešimir Šimatović i Marko Stipanov

U Vodnjanu je otvoren kampus Infobipa na 17.000 četvornih metara, jedinstveni informatički poslovno-razvojni kompleks u Hrvatskoj.

„Naša jedina konstanta je da smo uvijek na početku, i samo s takvim stavom možemo nastaviti rasti  i raditi dalje na našoj viziji“, rekao je na svečanom otvaranju osnivač Infobipa Silvio Kutić, iz čijih ranih programerskih pothvata je nastao Infobip, koji je prerastao u jednu od vodećih svjetskih platformi za obradu i dostavu poruka.

Kutić je dodao kako ih očekuje razvoj proizvoda, zatim daljnja konsolidacija operacija u Kini, Japanu, Australiji i Sjedinjenim Državama ted a će daljnji uspjeh tvrtke ovisiti o sposobnosti da brzo uče i prilagođavamo se, izmjenjuju znanja i inoviraju. U tom cilju Kampus od vrlo velike važnosti.

Tada mladi programeri Silvio Kutić i Izabel Jelenić Infobip su osnovali u ožujku 2006. godine. Prvi ured imali su u poduzetničkom inkubatoru Istarske razvojne agencije u Puli.

Ured u Zagrebu otvaraju 2009. godine, a nakon toga šire poslovanje u inozemstvo – na Daleki Istok putem regionalnog ureda u Kuala Lumpuru, u Rusiju kroz ured u Moskvi, u Afriku kroz baze u Južnoj Africi i Nigeriji. Rast u Latinskoj Americi bilježe u posljednje 3 godine, kao i u Indiji. Putem poslovnice u Vancouveru koju otvara 2011. tvrtka vodi američke kupce, a ovih su dana vrata otvorili i uredi u New Yorku i San Franciscu. Tvrtka posluje u zahtjevnoj globalnoj niši, s jakom konkurencijom i prilikama koje se svakodnevno mijenjaju.

Kampus je građen po uzoru na najmodernije IT i sveučilišne organizacije. Planiranje i razrada koncepta Kampusa je trajala 2 i pol godine, a sama izgradnja godinu i 10 dana. Na kampusu radi 230 zaposlenika Infobipa koji su ranije radili na nekoliko odvojenih lokacija u Puli.

Podijeli: