U zagrebačkom inovacijskom centru Zicer održano je osmo izdanje startup konferencija Zagreb Connect i šesto finale akceleracijskog programa Startup Factory. Program se odvijao uživo, a gledatelji su ga pratili virtualno.

Keynote govornik Zagreb Connecta bio je suosnivač i direktor njemačke akceleracije i zajednice DEEP Ecosystems, mentor, savjetnik, konzultant za startupove, VC-ove i vlade Sebastián Díaz Mesa. Kao izvršni direktor Start-Up Chilea, najvećeg startup akceleratora na svijetu radio je s više od 1.000 tehnoloških  startupova iz mnogih industrija i zemalja. Istaknuo je kako startup uvijek mora biti u fokusu ekosusustava u kojem se razvija, ali isto tako da mora stvarati vlastite odnose.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Kroz Startup Factory do sada se razvijalo 88 inovativnih tehnoloških timova. Na panel raspravi #zicer uz vodstvo novinarke Matina Tenžera, suosnivačice startupa DiVan svoja su iskustva o razvoju startupa prenijeli nekadašnji sudionici Startup Factory programa osnivač i direktor Peekatora Marin Mrša, suosnivač i direktor B!TE ME Nutritiona Edo Mujkić, osnivač i direktor OmoLaba Petar Reić i suosnivač Sportreacta Anto Širić.

Sebastián Díaz Mesa, suosnivač i direktor njemačke akceleracije i zajednice DEEP Ecosystems

Panel o stvaranju startup ekosustava vodila je Zicerova mentorica, partnerica i direktorica u tvrtki ATD Solucije Antonija Zorić. U panelu su svoja znanja i iskustva vođenje startup ekosustava podijelili izvršni direktor INTERA Technology Park Mostar Vedran Šimunović, suosnivač i direktor akceleracije i zajednice DEEP Ecosystems Sebastián Díaz Mesa, direktor Zicera Frane Šesnić, te softverski inženjer i znanstveni istraživač u Know-Center i Graz University of Technology Tomislav Đuričić.

Pobjednici Zagreb Connecta

Digicyte kroz primjenu umjetne inteligencije razvija tehnologije koje će omogućiti široku upotrebu digitalizacije i umjetne inteligencije u analizi tkiva.

Polypharm Solutions je algoritam za prepoznavanje interakcija između lijekova koji će biti dostupan kao profesionalni i potrošački proizvod u obliku web aplikacije.  Računanje metaboličkog tereta uz pomoć umjetne inteligencije prepoznaje preopterećene metaboličke puteve te preporučuje alternativne terapijske režime. Sprečavanjem interakcija između lijekova u trenutku njihova propisivanja umanjuje vjerojatnost nastanka nuspojava te štiti zdravlje pacijenata.

PsyFlux je interdisciplinarni tim koji se bavi razvijanjem uređaja za mjerenje intrakranijskog tlaka. Vizija tima je učiniti mjerenje intrakranijskog tlaka usporedivim mjerenjima drugih fizioloških funkcija, u smislu dostupnosti i jednostavnosti.  Nadaju se budućnosti bez skupog i složenog praćenja intrakranijskog tlaka.

GGO3 – Gogreenozonator ekološki je prihvatljiva zamjena za pesticide u proizvodnji i skladištenju hrane. Razvija ju Startup Factory tim GGO3. Riječ je o timu znanstvenika s Agronomskog fakulteta koji je prošle godine krenuo s razvojem tehnologije precizne i pravovremene primjene ozona otopljenog u vodi ili kao biofumiganta za zaštitu bilja od štetnih organizama u plastenicima i skladišnim sustavima.

Podijeli:

 

 

Vezane objave