Američki proizvođač softvera Oracle objavio je sinoć da će preuzeti također američku kompaniju Dyn koja se bavi nadzorom internetskog prometa i dodjelom adresa (DNS). Dyn trenutačno ima više od 3,500 velikih poslovnih korisnika i njegovi sustavi obavljaju preko 40 milijardi transakcija na dan, pa će ovom akvizicijom Oracle ojačati svoje poslovanje u oblaku.

069

Dyn-ov DNS servis će, uz Oracleove cloud sustave, klijentima donijeti značajnu prednost, jer će od sada imati samo jednog pružatelja za sve usluge tipa Infrastructure-as-a-Service (IaaS) i Platform-as-a-Service (PaaS), stoji u priopćenju Oraclea. Akvizicija Dyna smatra se, dakle, prirodnim širenjem usluga za Oracleove klijente koji će od sada imati pristup uslugama za optimizaciju troškova, povećanje profita u cloud i web uslugama, te optimizaciju rizika.

Financijski i ostali detalji još uvijek nisu poznati jer se pojedinosti dogovora o preuzimanju još uvijek dogovaraju. Sve dok se transakcija i službeno ne provede, Oracle i Dyn nastavljaju poslovati odvojeno, kao i do sada.

Podijeli: