Prateći najnovije tehnologije Odašiljači veze podigli su IoT mrežu koja sada pokriva gradove Zagreb, Split, Rijeku i Osijek. OIV infrastruktura za IoT mreže bazirana je na LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) koja omogućuje razvoj pametnih gradova (Smart Cities), pametnih zgrada (Smart Buldings), ali i pametne poljoprivrede (Smart Agriculture).

Također, omogućuje i nudi najnovija rješenja za očitanje stanja vodomjera, plinomjera, upravljanje pametnom javnom rasvjetom, upravljanje i nadzor parkirališnih mjesta, mjerenje kvalitete zraka u unutarnjem i vanjskom prostoru, pametno upravljanje otpadom, GPS praćenje pošte, osoba, motocikala, vozila, plovila, detektore pokreta, dima i vatre…

OIV infrastruktura i mreža otvorenog je standarda, a omogućuje razvoj domaćih proizvoda i aplikacija. U gradovima je na mrežu moguće spojiti stotine tisuća uređaja, a u svijetu je aktivno više od 50 milijuna uređaja na LoRaWAN mreži. Tehnologija pripada LPWAN (Low Power Wide Area Network) s kojom se postiže mala potrošnja energije i koja osigurava rad većine senzora na bateriju u trajanju od desetak godina. Tehnologija je usklađena s visokim zahtjevima za sigurnost tako da su podatci kriptirani već na samom uređaju. Također podržava i najzahtjevnije korisnike koji imaju potrebu za dvosmjernom komunikacijom i mogućnosti stalnog pristupa svojim uređajima.

Podijeli:

 

Vezane objave