Tvrtka Veracomp Adria organizirala je 15. veljače 2017. stručno događanje sastavljeno od predavanja na temu Red Hat OpenShift platforme. Veracomp je jedan od partnera Red Hata, vodećeg ponuđača rješenja baziranih na otvorenom kodu. Stručni događaj je održan pod nazivom Using containers to build microservices architecture on the Red Hat OpenShift Platform. Predavanja su u zagrebačkom restoranu Dubravkin put okupila 30-ak ljudi koji su poslušali aktualne smjernice i razmijenili iskustva iz područja koje obuhvaća Red Hat OpenShift platforma.

Nakon uvodnog pozdrava Mirosława Pawłowskog, Partner Managera u Red Hat Adriatics, dva predavanja je održao Andrzej Kowalczyk, Solution Architect u Red Hat Adriatics. Teme su bile Review of Red Hat focus offerings te OpenShift container and microservices platform.

Nakon pauze predavanje je održao Ivan Ostojić, Data Center Department Manager u Veracomp Adriatics. Tema njegove prezentacije je bila Veracomp Adriatics, people and how they support partner business to thrive.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Mirosław Pawłowski, Partner Manager u Red Hat Adriatics, govorio je opet o važnosti partnerstva te je istaknuo smjernice kako najbolje izvući korist iz partnerstva s Red Hat Adriaticsom. Druženje je prije ručka zaključio opet Andrzej Kowalczyk koji je prisutnima prezentirao OpenShift demo.

Zajednica opensource korisnika u Hrvatskoj je razmjerno mala, ali iz Red Hata i Veracomp Adriaticsa se nadaju kako će stvari i u tom području ipak krenuti nabolje. Ovakva i slična događanja će se nastaviti i u budućnosti kako bi hrvatska Red Hat zajednica i dalje rasla.

 

Podijeli:

 

 

Vezane objave