U utorak, 23. svibnja 2023. godine u organizaciji tvrtke Megatrend poslovna rješenja održana je konferencija Power of Data Spring 2023 u Riverside Garden u Zagrebu. Na konferenciji su predstavljeni najnoviji trendovi iz područja poslovnih i tehnoloških rješenja. Tema ovogodišnje Power of Data konferencije posvećena je AI rješenjima u poslovanju, koja se fokusiraju na praktične primjene umjetne inteligencije u različitim industrijama.

Na otvaranju konferencije predsjednica uprave Megatrend poslovnih rješenja Anđelka Strajher sudionicima konferencije predstavila je najznačajnija postignuća tvrtke nakon čega je Data Science & AI Team Lead Megatrend poslovnih rješenja Domagoj Marić predstavio aktualno potpodručje primjene umjetne inteligencije – računalnu obradu prirodnog jezika. Radi se o području koje omogućava računalima da razumiju, interpretiraju i generiraju sadržaj pisan ljudskim jezicima. Dolaskom ChatGPT-ja područje je ekstremno dobilo pažnje na svjetskoj razini, potencijalnih načina primjene za poboljšanje poslovnih procesa, pa i svakodnevnog života.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Konferencija se nastavila uz predavanje Data Scientist u Megatrend poslovna rješenja Lucije Jusup i Analytics Technical Sales IBM-a Jelene Škalec koje su se osvrnule na aktualne teme oko chatbota te pojasnile kako napraviti chatbot kojem  se može vjerovati. Podijelile su i iskustva iz regije gdje je Megatrend napravio uspješne implementacije takvih chatbootova. Korisnicima je predstavljen IBM Watson Assistant i IBM Watson Discovery, vodeća platforma za kreiranje virtualnih asistenata/chatbota i pretraživanje dokumenata.

Voditelj Big Data & Data Science tima Megatrend poslovnih rješenja Mario Jurić govorio je o ulozi i upotrebi novih tehnologija u turizmu. Shodno tome, pokazao je kako uz pomoć obrade prirodnog jezika unutar Hospitality Insights (HI) aplikacije omogućavamo lakše upravljanje hotelskim objektima i bolje razumijevanje povratnih informacija od gostiju.

Damir Bacalja iz IBM-a u predavanju Dobro, brzo, jeftino. Odaberi dvije opcije  objasnio je kako rješenje za automatizaciju IBM-a Turbonomic upravlja resursima i dodjeljuje ih aplikacijama kad ih trebaju kako bi osigurao performanse, u skladu sa zadanim pravilima i uz najmanji trošak, bez obzira radi li se o on-prem ili cloud aplikacijama.

Podijeli:

 

 

Vezane objave