OiV učlanjenjem u WorldDAB nastavlja započetu inicijativu uvođenja digitalnog radija u Hrvatskoj, a kroz razmjenu iskustava s članovima udruge te korištenjem baze znanja i informacija koja je na raspolaganju olakšat će se daljnji razvoj DAB+ radija u Hrvatskoj.

WorldDAB je neprofitna udruga na globalnoj razini kojoj je cilj promovirati i olakšati uvođenje digitalnog radija temeljenog na DAB/DAB+ standardu. Članovi su međunarodne organizacije, javni i komercijalni radijski nakladnici, mrežni operatori, proizvođači prijemnika, profesionalne opreme i elektroničkih komponenti, proizvođači automobila, tehnički instituti te regulatorna tijela iz više od 27 zemalja svijeta.

WorldDAB pruža prilagođena rješenja i savjete o svim aspektima prelaska s analognog na digitalni radio, uključujući regulaciju, licenciranje, tehnička ispitivanja, izgradnju mreže, marketing i proizvodnju novog digitalnog radijskog sadržaja kroz različite konferencije, radionice, seminare, publikacije, web stranicu i portal informacija samo za članove.

Podijeli: