Globalna međuindustrijska organizacija koja predstavlja tvrtke iz automobilske, tehnološke industrije te telekomunikacija 5G Automotive Association (5GAA) je opisao 2023. kao “ključnu godinu za implementaciju V2X (vehicle-to-everything)”, dijelom zato što se tehnologija sve više standardizira, a dijelom zbog reguliranja tehnologije i tržišta. Tijekom posljednja dva desetljeća, vozila sve više koriste mobilnu povezanost za različite svrhe, od osiguranja po principu vožnje i najma do daljinskog (ot)ključavanja i automatiziranih hitnih poziva. Sada automobili sve više počinju koristiti C-V2X (cellular vehicle-to-everything) – verzije LTE i 5G posebno dizajnirane da zadovolje potrebe umreženih automobila. C-V2X povezivost sada ugrađuju u vozila kineski proizvođači automobila, kao i GM, Ford, Audi…

Yunex Traffic je, na primjer, lansirao RSU2X, koji može koristiti namjenski komunikacijske uređaje kratkog dometa (Dedicated short-range communications DSRC) ili C-V2X signale, izvor Yunex Traffic

C-V2X još u začetku

Izravni način rada C-V2X jasno ovisi o postavljanju modema od 5,9 GHz (radio pojas rezerviran za prometne aplikacije) unutar vozila i jedinica uz cestu i druge javne infrastrukture. Jedinice uz cestovnu infrastrukturu će morati biti gusto raspoređeni, jer bi domet svake takve jedinice mogao pasti na oko 100 metara kada imaju fizičke prepreke, kao na primjer zgrade. Takve jedinice uz cestu obično koriste ili ethernet kabel ili bežičnu vezu za backhaul.

Budući da poslovni argument prvenstveno počiva na smanjenju zagušenja i nesreća, uvođenje takve infrastrukture vjerojatno će se prvenstveno financirati općim porezima i/ili cestarinama. Stoga će velik dio infrastrukture izravnog načina rada vjerojatno biti postavljen i kontroliran od strane općina i cestovnih operatera, ali bi se ta odgovornost mogla prenijeti i na telekomunikacijske tvrtke. U Kini, gdje vlada drži blisku kontrolu nad sektorima telekomunikacija i transporta, takva je infrastruktura već široko rasprostranjena u nekim gradovima.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Sve sofisticiranije jedinice uz cestu također postaju dostupne u ostatku svijeta od specijaliziranih tvrtki, kao što su Applied Information, Askey, Commsignia, Harman Automotive (dio Samsunga) i Yunex Traffic. Ostali dobavljači koji isporučuju hardver uređaje uz cestu, odnosno namjenski komunikacijske uređaje kratkog dometa za izravnu bežičnu razmjenu podataka o vozilima i drugim umreženim transportnim sustavima između vozila, drugih sudionika u prometu i cestovne infrastrukture (roadside unit, RSU) – ili softver za uključivanje u hardver drugih proizvođača su Cohda Wireless, Capgemini, Kapsch TrafficCom, Grand-Tek i drugi.

Jedinice uz cestu (RSU) kao što je Savari StreetWAVE ključne su za omogućavanje istinski povezane infrastrukture. RSU su posebni bežični komunikacijski uređaji smješteni uz rub ceste koji pružaju povezanost i informacije vozilima u prolazu, uključujući sigurnosna upozorenja, informacije o prometu i još mnogo toga

Namjenski uređaji

Kineski dobavljači telekomunikacijske opreme Huawei i ZTE imali su rješenja navedena od 5GAA na popisu RSU dobavljača za 2021. godine, ali zapadni proizvođači telekomunikacijske tehnologije kao što su Ericsson i Nokia još nemaju takva rješenja, te mogu odlučiti licencirati proizvode drugih dobavljača.

U svibnju 2022. godine, kineski Yunex Traffic je, na primjer, lansirao RSU2X, koji može koristiti namjenski komunikacijske uređaje kratkog dometa (dedicated short-range communications DSRC) ili C-V2X signale za prijenos ograničenja brzine, obavijesti o crvenom svjetlu na semaforima i upozorenja o krivom smjeru do ugrađenih jedinica u najnovijim vozilima. RSU2X također može uhvatiti brzinu, smjer i lokaciju automobila za korištenje od strane povezanih sigurnosnih sustava. Yunex navodi da je njihov RSU2X sposoban obraditi 4000 provjera poruka i 130 operacija u sekundi. RSU2X ima četiri puta veću računalnu snagu od Yunexovog ranijeg modela.

RSU2X je središnje sučelje za bežičnu komunikaciju između infrastrukture uz cestu i ugrađene jedinice (onboard unit, OBU). Dvosmjerna komunikacija putem RSU2X omogućuje i prijenos informacija (npr. ograničenja brzine) i primanje onboard poruka u stvarnom vremenu. Snažni dvojezgreni CPU nudi brojna sučelja s visokim sigurnosnim standardima i osigurava brzu vezu s pozadinskim sustavima. Omogućuje komunikaciju putem WiFi 802.11p i LTE-V2x.

Neke od najnovijih jedinica uz cestu, kao što je Savari StreetWAVE tvrtke Harman Automotive, uključuju podršku za 5G, kao i C-V2X i DSRC (5,855 do 5,925 GHz), Wi-Fi i LoRaWAN.

Podijeli:

 

 

Vezane objave