Centar za e-učenje Srca već tradicionalno koristi ljetni period kako bi sustave za e-učenje pripremio za novu akademsku godinu. Za akademsku godinu 2017./2018. planira se nadogradnja sustava za e-učenje Merlin na novu inačicu sustava Moodle 3.3. Nova inačica donosi brojna poboljšanja u već postojećim aktivnostima, ali i neke sasvim nove mogućnosti kao što su korisničke ture, Video.JS player te OAuth2 autentifikacija.

Osim sustava Moodle, planira se i nadogradnja sustava Mahara u kojem je jedna od novosti spajanje dviju kartica (stranice i kolekcije) u jednu, čime je korisnicima pojednostavljena izrada e-portfolio stranica i njihovo grupiranje u kolekciju.

Priručnici, animacije i online tečajevi Centra za e-učenje bit će također ažurirani novostima koje donose nove inačice sustava.

Sustavnim unapređenjem i implementacijom najnovijih funkcionalnosti cilj je, nastavnicima i svima koji koriste tehnologije e-učenja u nastavnom procesu, osigurati stabilan sustav te pružiti što bolju i sustavniju podršku kako bi mogli što kvalitetnije pripremiti svoje e-kolegije i nastavu za novu akademsku godinu, naveli su iz Srca.

Podijeli:

 

Vezane objave