Servis Moj-eRačun, vodeći informacijski posrednik za razmjenu eRačuna i drugih poslovnih eDokumenata, jedan od pokretača trenda ureda bez papira u Hrvatskoj. Kroz uslugu Moj-DMS, sustava za digitalnu obradu poslovnih dokumente, blizu je da ostvari ideju bespapirnog poslovanja na domaćem tržištu. Sustav omogućuje potpisivanje, likvidaturu i odobravanje internih i eksternih dokumenata te osigurava veći nadzor nad kolanjem poslovne dokumentacije i radnim procesima.

Moj-DMS osnovni je alat za zakonski ispravnu likvidaturu eRačuna. Poslovni dokumenti u sustav ulaze na dva načina; povlačenjem sa servisa Moj-eRačun ili lokalno s računala, ako je riječ o skeniranim ili dokumentima pristiglim e-mailom. Sustav je podešen za digitalnu obradu kompletne poslovne dokumentacije, od računa i drugih knjigovodstvenih isprava, do ugovora, e-mailova, radnih naloga i slično“, pojašnjava voditelj Sektora razvoja proizvoda, strateških projekata i marketinga Saša Stanković.

Svaki zaprimljeni dokument može se urudžbirati kroz digitalnu pisarnicu integriranu u Moj-DMS, nakon čega se pokreće preddefinirani hodogram postupanja ovisno o vrsti dokumenta. Sukladno hodogramu, elektronički dokument unesen u sustav dostupan je za obradu svim za to ovlaštenim osobama te vanjskim partnerima, primjerice knjigovodstvu, što znači da dokumente nije potrebno ispisivati i fizički nositi u računovodstveni servis.

Moj-DMS dolazi s četiri hodograma – preddefinirana poslovna proces kolanja digitalnog dokumenta koji se sastoje od procesnih koraka koji se uvijek ponavljaju na isti način. No, svaki korisnik može zatražiti i dobiti prilagođeni (tailor made) hodogram.

„Sustav omogućuje centralizaciju podataka i dokumenata, što je izvrsno rješenje za rad od kuće. Uređeni sustav zaprimanja i pokretanja hodograma, uz najvišu razinu sigurnosti s obzirom na definiranje prava pristupa, daje veći nadzor nad procesom jer se zna tko i koliko dugo obrađuje dokument. Može se integrirati s postojećim poslovnim i tehničkim aplikacijama, kao što je ERP ili servis Moj-eRačun, što je dodatan bonus u procesu administrativnog rasterećenja kompanija“, naglašava Stanković.

Moj-DMS servisa Moj-eRačun dolazi u četiri paketa: Micro, Basic, Business i Premium, pri čemu svaki od paketa sadrži određeni broj licenci i 500 MB prostora za pohranu na svakoj. Koliko korisnika (licenci) će se aktivirati, ovisi o radnim procesima korisnika.

„Unatoč tome što svaka licenca ima određeni podatkovni prostor, sustav Moj-DMS nije prostor za pohranu. Njegov glavni atribut je protočnost – u sustavu se trebaju nalaziti isključivo dokumenti koji su trenutno u obradi. Nakon završetka obrade, dokumenti se pohranjuju u elektronički arhiv (Moj-eArhiv kao ključan segment potpune primjene ureda bez papira“, zaključuje Stanković.

Podijeli:

 

Vezane objave