Program 14. Advanced Technology Daysa se finalizira pa je programski odbor već odabrao 40 nominiranih predavanja koja će se naći u rasporedu konferencije 5. i 6. prosinca 2018. u dvoranama zagrebačkog Plaza Event Centra. Predavanja su podijeljena u tri ključna smjera (DevOps, Umjetna inteligencija i IoT i Poslovni IT), a primarno će se baviti Microsoft tehnologijama, buzzword temama u svijetu tehnologije te iskustvima iz prakse. Očekuje se sudjelovanje više od 500 pripadnika domaće IT zajednice.

Nakon što je 1. listopada završen nominacijski proces, programski odbor započeo je evaluaciju velikog broja pristiglih nominacija. Za sada je već odabrao 40 predavanja koja će biti uvrštena u konferencijski program, a mogu se pogledati ovdje. Ukupno se na konferenciji očekuje 60-ak predavanja tijekom dva dana, a raspored će biti objavljen do kraja listopada.

Značajan broj konferencijskih predavanja bit će posvećen Azureu, a dva predavanja na tu temu održat će suosnivač Unitflyja Alan Debijađi. Tijekom predavanja Podijeli pa vladaj sa Azure Batchom predstavit će mogućnosti Azure Batcha na primjeru zanimljivog tehničko – poslovnog problema te istaknuti prednosti clouda i tehnologije. Predavanje Kako dobiti na Lotu uz Azure Data Factory v2 sudionike će upoznati s pristupačnim i prilagodljivim Azure alatom za prikupljanje i obradu podataka iz različitih izvora.

Sistem inženjer iz Authority Partnersa Mustafa Toroman također će održati dva predavanja. Na prvom predavanju, Azure DevOps za sistemske inženjere i administratore, dat će pogled na DevOps tehnologiju na Azureu iz sistemaškog kuta. Saša Kranjac i Toroman tijekom zajedničkog predavanja Red Team VS Blue Team in Microsoft Cloud demonstrirat će moderne sigurnosne izazove i iz perspektive napadača i iz perspektive tima koji zaustavlja prijetnje i prije nego što se dogode. Kranjac će se baviti i temom monitoringa i dijagnostike problema u Azureu tijekom predavanja pod nazivom Azure Network Watcher – Dijagnostika za oblak.

Softverski arhitekt u austrijskom AVL-u Igor Rončević održat će predavanje Achieving Change – From Software Sheep to Software Craftsmanship.

Online prijave za konferenciju otvorene su do 4. prosinca u 12:00.

Podijeli:

Vezane objave