Upisnik studijskih programa je središnja evidencija akreditiranih studijskih programa u Republici Hrvatskoj. Softversko rješenje koje je do sada obuhvaćalo ovaj upisnik 5. svibnja 2020. godine je u potpunosti zamijenjeno novim, reimplementiranim Upisnikom studijskih programa integriranim s Informacijskim sustavom Registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (ISRHKO). Poveznica između Upisnika studijskih programa i ISRHKO su podaci o samim studijskim programima.

Naime, akreditirani studijski programi također mogu biti evidentirani u Registru HKO-a kao programi za stjecanje kvalifikacija ako su usklađeni s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom. Integracija omogućava lakše praćenje te usklađenosti u budućnosti.

Upisnik studijskih programa je implementirao razvojni tim u Srcu uz suradnju vanjskih suradnika, a smješten je na računalnoj platformi Srca.

Javni preglednik omogućava pretraživanje upisnika po raznim kriterijima i detaljni pregled podataka o studijskim programima.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Također je omogućen i programski pristup aktualnim zapisima upisnika putem REST API modula. Treba naglasiti da je programski pristup ovim podacima također slobodan te ga svaki programski sustav može koristiti bez dodatne autentikacije, tako da je na taj način uspostavljen javno dostupan referentni popis svih aktualnih studijskih programa u RH.

Podaci su u upisnik preseljeni i pročišćeni iz dosadašnjega. Za daljnju ažurnost i točnost podataka u Upisniku studijskih programa se i dalje brine Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a za tehničko funkcioniranje sustava je nadležno Srce.

Podijeli:

 

 

Vezane objave