potpisivanje-ugovora-o-suradnji-ht-a-i-fer-a

Hrvatski Telekom i Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER) potpisali su Ugovor o suradnji na pet godina, koja će studentima i zaposlenicima osigurati najbolju razmjenu znanja i prakse iz područja STEM-a. Pored redovitog stručnog usavršavanja radnika HT-a te stipendiranja i mentorstva najboljih studenata viših godina, ugovorom se pruža i veća prilika za sudjelovanje na međunarodnim projektima, već u prvim godinama studiranja.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković, dekan FER-a Mislav Grgić i članica Uprave HT-a zadužena za ljudske resurse Marija Felkel.

Ovim ugovorom nastavljamo suradnju s FER-om na još višem nivou. Kroz stručno mentorstvo najbolji studenti imaju priliku raditi s najboljim stručnjacima iz naše kompanije, ali i iz Europe. Najveću prednost za ove mlade ljude vidim u tome što im HT danas nudi mogućnost da realiziraju svoje ideje na međunarodnom tržištu bez odlaska iz Hrvatske, istovremeno koristeći najnapredniju tehnologiju uz osigurane resurse.“, rekao je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković.

Tehnološko liderstvo  jedna je od ključnih konkurentskih prednosti Hrvatskog Telekoma i prostor da  najkvalitetnijim ljudima iz područja STEMa ponudimo najbolje mjesto za rad, rast i razvoj. Za mlade ljude je, sigurno, iznimno važno što je rad u HT-u rad u međunarodnom okruženju. HT je dio DT Grupe, i naši su stručnjaci uključeni u brojne međunarodne projekte u kojima sudjeluju radeći u Hrvatskoj, ali imaju i mogućnost rada u drugim zemljama u kojima su kompanije – članice DT Grupe.

HT će pružiti potporu znanstvenim i stručnim skupovima FER-a te studentskim aktivnostima, a predviđena je i suradnja u izvođenju nastave u dijelu izbornih kolegija koji obuhvaćaju informacijske i komunikacijske usluge i mreže.

Naš je fakultet već sa svojim Centrom karijera snažno angažiran u suradnji s gospodarstvom, a s Hrvatskim Telekomom pokrenuli smo i projekt HT STEM HUB, inkubator za poticanje razvoja vještina u STEM području. Ovim ugovorom proširujemo našu suradnju i pružamo nove prilike svojim studentima da se tijekom studiranja što bolje upoznaju sa stvarnim radnim okruženjem u vodećoj hrvatskoj kompaniji, kako bi odmah nakon diplomiranja mogli dati svoj puni doprinos razvoju cijelog gospodarstva“, istaknuo je Mislav Grgić, dekan FER-a.

Nakon potpisivanja Ugovora o suradnji održana je i panel rasprava FERovanje, gdje je na studentska pitanja odgovarao predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.

davor-tomaskovic-marija-felkel-mislav-grgic-moderator-danijel-bilic

Podijeli:

 

Vezane objave