Tableau entuzijasti okupit će se ponovo 15. veljače na petoj po redu Tableau User grupi s početkom u 17 sati. Tableau User grupa već se tradicionalno održava u prostorijama visokog učilišta Algebra, a pod pokroviteljstvom Poslovne inteligencije.

Osnivač Tableau User grupe i certificirani tableau korisnik koji posjeduje višegodišnje iskustvo u Tableau Software alatu, Hrvoje Gabelica predstavit će nove mogućnosti Tableau Software 10.5 verzije s fokusom na inovativnu hyper tehnologiju.

Sudionike očekuju i vijesti o novom proizvodu Tableau Software za self service pripremu podataka Project Maestro, kao i zanimljiva studija slučaja koju će predstaviti Igor Milovčić iz KBC-a Zagreb. Glavni cilj Tableau User grupe je promoviranje analitičkog i vizualnog razmišljanja pomoću tableau alata među data scientistima, novinarima, blogerima, akademskom zajednicom i svim podatkovnim entuzijastima te dijeljenje najboljih praksi vizualizacija i analiza podataka.

Grupa se sastaje kvartalno, a osim predavanja organizirane su i radionice gdje korisnici imaju priliku primijeniti analitiku i vizualizaciju na vlastitim podacima uz mentoriranje tableau stručnjaka. Sudionici su prepoznali tableau kao alat koji im može olakšati interakciju s podacima, gdje više nije potrebno razmišljati o naprednim tehničkim aspektima, nego omogućiti ono za što je tableau stvoren: vidjeti i razumjeti podatke. Prijave su moguće putem web stranice Poslovne inteligencije.

Podijeli:

Vezane objave