HP Inc. predstavio je novu liniju prijenosnih računala, stolnih računala i zaslona osmišljenih za potrebe rekreativnih gamera HP Pavilion.

Gaming je jedan od najbrže rastućih segmenata računalne industrije s više od milijardu igrača diljem svijeta. Rekreativni igrači predstavljaju 62% tog rastućeg tržišta. Dok je HP-ova linija Omen izrađena za igrače koji zahtijevaju napredne performanse, novi portfelj HP Pavilion osmišljen je za potrebe manje zahtjevnih korisnika koji trebaju uređaj koji zadovoljava sve njihove potrebe.

Gaming prijenosno računalo HP Pavilion 15 nudi mobilnost i kvalitetan hardver za igranje, stvaranje sadržaja i produktivnost. To podrazumijeva memoriju velike brzine i kapaciteta, brzu bežičnu vezu, poboljšan zvuk i napredno rješenje hlađenja s dva ventilatora koji imaju otvore na stražnjim kutovima računala koji upravljaju protokom zraka i smanjuju zagrijavanje.

HP Pavilion 15  ima šesterojezgreni mobilni procesor Intel Core i7+ H serije 8. generacije za zahtjevnije korisnike ili četverojezgreni mobilni procesori Intel Core i7 U serije 8. generacije za šire tržište koji omogućuju savladavanje niza različitih zadataka prije pokretanja igre. Posjeduje HDD disk s memorijom do 2 TB, na PCIe NVMe sabirnici na SSD disku s memorijom do 256 GB, s dvije opcije pohrane na PCIe NVMe sabirnici na SSD disku s memorijom do 256 GB i HDD disku od 1 TB ili na PCIe NVMe sabirnici na SSD disku s memorijom do 128 GB i HDD disku od 2 TB, uključujući i konfiguracije s HDD diskom do 1 TB s Intel Optane memorijom od 16 GB za bržu pohranu.

Posjeduje grafički procesor NVIDIA GeForce GTX 1060 s MAX-Q dizajnom, zaslon od 15,6 inča sa zaslonima od 144 Hz i razlučivosti od 1080 px, 60 Hz i razlučivosti od 1080 px i 60 Hz i 4K razlučivosti, dva zvučnika u kućištu tipkovnice sa značajkama reprodukcije koje su posebno prilagođene u tvrtki B&O Play i tehnologijom HP Audio Boost, bežičnu vezu s 2×2 antenom u svim konfiguracijama i opcijom koja podržava brzine prijenosa u gigabitima omogućuje brzinu prijenosa podataka koja je potrebna za online igre, strujanje multimedijskih sadržaja ili prijenos velikih datoteka.

Kućište tipkovnice je od brušenog aluminija dostupna u dvije različite izvedbe. Premaz u crnoj boji nudi se s pozadinskim osvjetljenjem tipkovnice u zelenoj ili bijeloj boji s oznakama na priključcima u istoj boji. Modeli s mobilnim procesorima Intel Core i U serije za šire tržište dostupni su samo na određenim tržištima i nude se u crnoj boji s bijelim detaljima, s plastičnim kućištem tipkovnice i dodatnom opcijom pozadinskog osvjetljenja tipkovnice.

Gaming stolna računala HP Pavilion pružaju fleksibilnost za što veći kapacitet memorije i bolje performanse s više opcija pohrane koje uključuju pohranu samo na HDD disku s memorijom do 3 TB, na PCIe NVMe sabirnici na SSD disku s memorijom do 512 GB ili s dvije opcije pohrane do 512 GB s 3 TB ili na HDD disku s memorijom do 3 TB s Intel Optane memorijom za bržu pohranu. Oba računala omogućuju reprodukciju zvuka i podržavaju 5.1 surround sustav za postavljanje zvučnika, a HP Audio Stream uparuje mobilne uređaje s računalom putem bluetootha za slušanje glazbe na zvučnicima računala. Računala na prednjem dijelu kućišta imaju priključke ulaza/izlaza (I/O), uključujući USB Type-A, USB Type-C, audio ulaz i čitač kartica, dok se USB Type-A, audio i video ulazi nalaze sa stražnje strane. Korisnici pomoću optičkog pogona mogu instalirati ili pokretati igre u svojoj kolekciji ili jednostavno pogledati film.

Gaming računalo HP Pavilion 690 optimiziran je uređaj manjih dimenzija namijenjen rekreativnim igračima koji žele dizajn prilagođen za manje prostore. Pokreće ga  šesterojezgreni procesori Intel Core i7+ 8. generacije, ili procesori AMD Ryzen 2. generacije te podržavaju do 16 GB DDR4 radne memorije za obradu više zadataka tijekom igranja.

Posjeduje grafički procesor NVIDIA GeForce GTX 1060 ili AMD Radeon RX 580 te dva DIMM memorijska modula.

Gaming računalo HP Pavilion 790 veći je i snažniji model u portfelju koji ima bolje mogućnosti nadogradnje. Pokreće ga šesterojezgreni procesori Intel Core i7+ 8. generacije korisnicima pružaju sirovu snagu potrebnu za obavljanje više zadataka odjednom i pokretanje najnovijih igara, a 64 GB DDR4 radne memorije omogućuju kreativcima da bez brige pokreću aplikacije koje zahtijevaju veću memoriju.

Posjeduje grafički procesor NVIDIA GeForce GTX 1080 ili AMD Radeon RX 580 koji gamerima omogućuju igranje nekih od grafički najzahtjevnijih igara. Ima mogiućnost nadogradnje najviše četiri uređaja za pohranu i četiri DIMM memorijska modula.

Podijeli: