Epson je najavio dvije nove serije višenamjenskih uređaja WorkForce Pro namijenjenih užurbanim uredima. Novi modeli rade na inkjet tehnologiji uz neznatan negativan utjecaj na okoliš, bez velikih zahtjeva za održavanjem te uz visoku produktivnost.

Namijenjeni su mali radnim skupinama kojima je potreban ispis na formatima A4 i A3. modeli WF-C8690, WF-C8610 i WF-C8190 dolaze s poboljšanim osobinama u A3 ispisu dok modeli WF-M5799DWF, WF-M5299DW i WF-M5298DW omogućavaju pouzdan, ekonomičan i brz crno-bijeli ispis u A4 formatu s niskom ukupnom cijenom vlasništva (TCO).

“Riječ je o pisačima koji pružaju više od laserskih pisača, uz njih štedite novac, energiju i vrijeme, a odlikuju se i poslovnom produktivnošću te nizom značajki za upravljanje dokumentima. Pažljivo su konstruirani za smanjenje negativnog utjecaja na okoliš, smanjeno održavanje te usmjeravanje poslovnih procesa, a u isto vrijeme smanjuju cijenu ispisa. Poboljšanja u smislu smanjene potrebe za održavanjem te manjeg negativnog utjecaja na okoliš čini ove modele pogodnima za sektore poput obrazovanja, zdravstva, javne uprave i maloprodaje te im pomaže ne samo u potrebama ispisa već i u smislu društveno odgovornog poslovanja“, rekao je voditelj poslovnih proizvoda u regiji Epson Balkans Tvrtko Ljubić.

Serija WF-C8000 pogodna je za korisnike kojima je potreban ispis u A3 formatu, ali ne u velikim količinama kakve omogućavaju serije Enterprise ili RIPS. Uz vrijeme izlaza prve stranice (FPOT) od svega 5,5 sekundi ovi modeli omogućavaju svakodnevan ispis A4 dokumenata, ali omogućavaju i ispis u A3 formatu, primjerice za interne letke, skice za brošure za ovjeru prije tiska, Excel tablice, građevinske nacrte, školske rasporede i još mnogo toga.

Serija WF-M5000 pokriva potrebe poslovnih korisnika kojima je potreban robustan crno-bijeli ispis uz nizak TCO pri uporabi u malim radnim skupinama kojima je potreban visok volumen ispisa. Prinos tinte iznosi impresivnih 40 tisuća stranica, što je najviše u tome segmentu pisača – te se na taj način postiže nizak TCO uz minimalno održavanje i servisiranje. Na taj način se povećava produktivnost, a tehnologija tzv. hladnog ispisa omogućava velik izbor medija na koje se ispisuje.

Ispis na tim modelima smanjuje potrošnu energije barem za 90 posto u odnosu na usporedive laserske modele, što pomaže u smanjenju negativnog utjecaja na okoliš te smanjenju troškova energije. Uz to, ovi pisači izbacuju prvu stranicu za svega 4,8 sekundi, što je brže iod usporedivih laserskih modela.

Obje su serije konstruirane posebno za poslovnu uporabu te nude softver i alate za različite tipove korisnika. Rješenja kao što su Epson Print Admin, Document Capture Pro i Epson Device Admin donose dodatne funkcionalnosti kao dodatak osnovnim funkcijama ispisa i skeniranja. K tome, program Epson Open Platform i naš rad s neovisnim dobavljačima softvera (ISV) donose dodatna rješenja poput softvera za upravljanje ispisom PaperCut.

Podijeli:

Vezane objave