Nakon uspješno održanih radnica u travnju i svibnju ove godine, Zagrebački inkubator poduzetništva ponovo organizira besplatne radionice programiranja namijenjena isključivo ženskoj populaciji.

Naime, statistike pokazuju da su samo oko desetak posto pokretača startup projekata na svijetu  žene. Iako je razvoj internetskih startup projekata u punom jeku, žene čine samo 14 posto zaposlenih u ovom sektoru. ZIP je, u želji da se ove brojke promjene pripremio novu radionicu programiranja. Nakon što su u prvom ciklusu radionica polaznice vrlo uspješno savladale osnove web tehnologija, u ovom ciklusu ZIP-ovi predavači poučit će žene C# programiranju. Polaznice će se upoznati sa građom .NET Framework 4.5 okruženja, osnovama programiranja u C#-u, izradom jednostavnih konzolnih aplikacija, te osnovama objektno orijentiranog programiranja. Predavač ovih radionica će biti Ivan Čuljak, .NET developer i vlasnik transpose.xyz, agencije za razvoj softvera specijalizirane za Xamarin i Azure rješenja.

ZIP će i ovaj put održati radionice za dvije skupine polaznica svaka po tri termina nedjeljom, od kojih prva kreće 23.10. s početkom u 9 sati u ZIP-ovom coworking prostoru. Za sudjelovanje je potrebno imati samo prijenosno računalo s instaliranim programom Visual Studio 2015. Nisu potrebna neka prethodna iskustva s programiranjem, iako je potrebno prijaviti se i odgovoriti na par pitanja, nakon čega će se odabrati polaznice.

Osim ZIP-a, važnost ovog projekta su prepoznali i drugi pa tako podršku pružaju i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, kao i catering Cronique, koji će osigurati da se nikako ne uči na prazan želudac i da koncentracija uvijek bude na vrhuncu  a sve to zahvaljujući jedinstvenoj ponudi domaće delikatesne hrane koja nam dolazi iz svih krajeva Lijepe naše.

Prijave su moguće sa http://zipzg.com/prijave-za-novi-ciklus-radionica-programiranja-koje-zip-besplatno-organizira-za-zene/

img_2115_1140x400

Podijeli:

 

Vezane objave