Zagrebački srednjoškolci, Lara Mrzljak i Lovro Firšt, zadovoljni su se vratili iz Helsinkija gdje su na vodećem svjetskom startup eventu, Slush, predstavili ideju za aplikaciju Heltism.  Lara i Lovro učenici 3. razreda Gimnazije Tituš Brezovački razvili su poslovnu ideju za aplikaciju koja bi trebala kroz skeniranje deklaracija omogućiti kupcima informacije o štetnosti proizvoda, ali i ponuditi alternativno, manje štetno rješenje.

„Izlaganje na Slushu je prošlo izvrsno jer smo pitchali pred drugim sudionicima i kroz razgovor s brojnim našim vršnjacima te poslovnim anđelima stekli neprocjenjivo iskustvo. Uspjeli smo pokazati i MVP (minimum viable product) koju je izradila agencija 404. Taj MVP uskoro će, nadamo se, postati i aplikacija“, dojmovi su Lovre sa Slusha.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

„Ideja aplikacije Heltism nastala je na svijesti o zagađenju naše planete, odnosno želji da to promijenimo. U razvoju ideje fokusirali smo se na tri točke; utjecaj na Zemlju i to kako proizvodnja prehrambenih proizvoda i proizvoda za njegu tijela, ali i sami proizvodi utječu na globalno onečišćenje, potom utjecaj na naše tijelo, točnije kako ti proizvodi utječu na naš organizam te, u konačnici, na pronalazak biološki pozitivne alternative, što bi značilo da bismo korisnicima aplikacije ponudili iste proizvode, ali napravljene od ekološki prihvatljivih tvari. Odlaskom u Helsinki dobili smo još više ideja koje planiramo primijeniti u razvoju aplikacije“, objasnio je Lovro. S jednim od poslovnih anđela koje su upoznali na Slushu, još uvijek su u kontaktu i korak bliže ostvarenju cilja.

Potpora hrvatskih tvrtki

„Nakon što smo pobijedili na startup natjecanju Izbrusi ideju, cijelo ljeto smo tražili sponzore kako bismo otputovali u Helsinki. To nam je bio prvi cilj. Sretni smo da su servis mojeRačun, Končar, Erste banka, Moto-Ris i brojni drugi prepoznali naš entuzijazam i vidjeli vrijednost u našoj ideji zbog čega su sponzorirali naš put i boravak u Helsinkiju. Sada smo još jedan korak bliže ostvarenju cilja, odnosno stvaranju aplikacije kojom bismo mogli promijeniti svijet“, poručuju Lovro i Lara.

Koliko je Slush prestižan događaj za startup tvrtke i inovacije, govori i podatak da se kao govornici pojavljuju najvažniji poslovni ljudi današnjice; između ostalih tamo je ove godine bio Markus Villig, suosnivač i direktor Bolta, Miki Kuusi, direktor Wolta i izumitelj iPoda i iPhonea Tony Fadell.

Podijeli:

 

 

Vezane objave