Tema broja nam je odgovorno poslovanje, koje se često naziva i prošireno – društveno odgovorno poslovanje. To je bila fraza koju su vam konzultanti prodavali još prije desetak godina, ali malo tko je mario za nju, osim ako nije radio u stranoj korporaciji ili njenoj ispostavi, pa je dobio “befel” iz središnjice. Čak i tada, društvena odgovornost najčešće se odrađivala samo forme radi.

Danas, nakon pandemije i društvenih potresa koje je donijela, odgovorno poslovanje, osim što predstavlja moralnu praksu u svakom trenutku, može biti i komparativna prednost. Bit će sigurno i mnogo dvojbi i diskusija što je uopće društvena odgovornost i kako se treba manifestirati? Pogledajmo, recimo, turizam, kojim će se baviti konferencija 3T – Tourism, Travel and Tech, koju najavljujemo u zadnjem pasusu.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Odlazak na neku lokaciju nije samo poslovna ili financijska odluka, putovanje znači i saživljavanje s nekim mjestom i ljudima koji tamo žive, makar privremeno, ali s dojmovima koji traju cijeli život. Svakako je veći dio gostiju spreman potrošiti više napora ili novca, da njihov boravak ima i pozitivan društveni pečat. Bitno je da se te stvari rade vlastitim odabirom, a ne prisilom.

Svjesni smo da ova tema, iako nužna i iznimno važna, mnogima djeluje suho i dosadno, pa smo se potrudili ostatak broja popuniti šarolikijim temama.

Intervju mjeseca je s Davorom Malojčićem iz Kyndryla, tvrtke za koju možda niste ni čuli, ali je odmah nakon nastanka – postala ogromna. Dakako, trik je u tome što je u pitanju spin-off IBM-a. Davor objašnjava ciljeve, strategiju, nadanja i strepnje novog jakog igrača na IT tržištu.

Središnje mjesto na naslovnici zauzima tema Tržište digitalnih podataka – iako formalno nije tema broja. I to je vrlo aktualna, osjetljiva tema, s pogledom u budućnost.

Ostatak broja uobičajena je količina domaće i međunarodne analitike, praćenja kako se “hvataju” neke tehnologije od kojih imamo velika očekivanja (5G, autonomna vozila), dosta fintecha i prikaz novog laptopa.

Kako smo već najavili, naredni naš veći event bit će 3T – Tourism, Travel and Tech, datum je 22. ožujka, lokacija Zagreb, HUB385. Spremamo zanimljiv program i bavit ćemo se – da, uz ostalo i održivim i odgovornim turizmom, uz pomoć tehnologije. To bi mogla biti ogromna komparativna prednost za hrvatski turizam u godinama koje dolaze…. Web je https://3t.bug.hr/, a ako želite biti partner konferencije, ili imate dobru temu – javite se na info@3t.bug.hr.

Svi pretplatnici Mreže mogu pristupiti i digitalnom izdanju, ovdje.

Podijeli:

 

 

Vezane objave