Tema broja i opet nam je savršeno u skladu s vremenima – Agritech, tehnologija poljoprivrede i proizvodnje hrane. O tome što se zbiva u svijetu, valjda vam ne treba posebno niti govoriti – vjerojatno se na čitanje specijaliziranih medija kao Mreža bacite tek nakon što procesirate one opće vijesti. Hrvatska je dobro pozicionirana i u smislu agronomije i u smislu tehnologije, pa u tome vidimo i našu priliku.

Željko analizira jednu od najdramatičnijih afera u kriptofinancijama – slučaj terra. “Opisivan je kao Lehman moment kriptofinancija, uspoređivan sa Sorosevim napadom na funtu, i Madoffovom piramidalnom shemom. Propast algoritamskog stablecoina terra zaslužuje pozornije i dugotrajne analize, dublje od površnih usporedbi.”

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Tu je i tekst o eksperimentalnim čipovima, te o HAP – High Altitude Platforms, odnosno 6G na velikim visinama, i uobičajen paket materijala o novim tehnologijama te stanju onih etabliranih.

Održali smo .debug, našu najveću godišnju konferenciju. Početkom lipnja održali smo i LegalTech, event koji spaja svijet prava i svijet tehnologije.

Proljetna sezona time se lagano privodi kraju, poznato je da se Hrvati i Hrvatska mentalno gase krajem lipnja, zatvaraju posljednje repove na poslu, i mislima se prebacuju na more ili gdje već vole provoditi ljeto.

Prije toga, to jest taman za taj period, spremamo ljetni broj Mreže, zadnji u sezoni, no o tome za mjesec dana…

Svi pretplatnici Mreže mogu pristupiti i digitalnom izdanju, ovdje.

Podijeli:

 

 

Vezane objave