Spremili smo vrlo jak ljetni dvobroj, dio tema su prave ljetne, a dio hardcore, kao i tijekom ostatka godine. Tema broja je svemirska ekonomija, uglavnom se odnosi na istraživanja (u poslovnom smislu) i proizvodnju u svemiru. “Značajna buduća vrijednost mogla bi proizaći iz djelatnosti koje se u potpunosti odvijaju u Zemljinoj orbiti, kao što su istraživanja i razvoj, ali i proizvodnja.”

Željko je napisao još jedan u seriji odličnih fintech tekstova – ovaj put o digitalnom euru. Iz uvoda: “Nekoć je proširenje Europske unije bilo visoko na popisu prioriteta. Onda je to stalo (nakon prijema Hrvatske). Digitalni euro politički je projekt kojim se želi osnažiti lojalnost građana eurozone svojem tržištu, uvući u eurozonu i građane onih zemalja Unije koje su zadržale svoju nacionalnu valutu, ali i ispitati mogućnost širenja eura i izvan Europske unije”.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Marina donosi diskusiju o regulativi umjetne inteligencije, nešto što se čini neizbježnim već i u kratkom roku. Gorden donosi tekst o najboljim zemljama za digitalno nomadiranje – u pravi trenutak, jer ako ćete se odnomaditi, vjerojatno je najbolje da počnete ljeti. I ja imam jedan ljetno obojen tekst – prikaz Garmina InReach Mini, idealnog gadgeta za ljetne avanture. Koristio sam ga, doduše, usred meteorološke zime, u veljači, ali u pustinjama Omana, gdje je tada toplo kao kod nas sada.

Tajanina kolumna je mega detaljna analiza stanja u IT industriji Hrvatske. Taj stožerni tekst tech analitike već smo objavili na Mrežinom webu, ali svakako ćete ga željeti pogledati ponovno, u printu ili digitali.

Od događaja na terenu održali smo .debug, našu sada već monstruozno golemu konferenciju za developere, o čemu imamo detaljan izvještaj, a održali smo i MSD40, četrdeseti, jubilarni Mreža Smart Day, s partnerima iz Omega Softwarea.

Najesen nastavljaju se naše business i tech konferencije – IOT Forum je 12. listopada, a F2: Future of Fintech 28. i 29. studenoga. Save the date(s). Čuvajte datulje, rekli bi moji omanski frendovi.

Pretplatnici Mreže mogu pristupiti i digitalnom izdanju, ovdje.

Podijeli:

 

 

Vezane objave