Neos, IT kompanija koja se bavi cloud rješenjima, naprednom analitikom i razvojem aplikacija za globalne tvrtke, ovog kolovoza postala je dio FinOps Udruge koja podržava i promovira disciplinu financijskog upravljanja cloudom kroz najbolje prakse, edukaciju i standarde.

FinOps metodologija donosi pomak u razumijevanju troškova u cloudu i donošenju informiranih poslovnih odluka i na taj način povećava poslovnu vrijednost clouda. Kompanije koje koriste FinOps vodilje i najbolje prakse mogu ostvariti najbolju vrijednost za novac potrošen u cloudu.

Uz to što FinOps omogućuje kompanijama da razumiju troškove clouda, pomaže povećati odgovornost za odluke o trošenju, donosi centralizirane procese koji omogućuju alokaciju trošenja na timove i maksimizira učinkovitost kupovine.

Uvođenje Globalnog FinOps Pokreta na Regionalno Tržište Cloud Usluga

Neos je posljednjih godinu dana dio FinOps pokreta i među zaposlenicima već ima nekoliko certificiranih FinOps praktičara. Uveli su FinOps prakse u svoje poslovne procese i timove nakon sudjelovanja na CloudyCon konferenciji za FinOps u rujnu 2019.

Svaki njihov konzultantski projekt obogaćen je FinOps principima, posebno u obliku turn-key rješenja za cloud potrebe njhovih klijenata. Uz to razvijaju i CloudVane za upravljanje troškovima multiclouda, baziran na FinOps životnom ciklusu i posljednjim cloud tehnologijama.

Neos se nalazi među prvih šest globalnih cloud service providera koji su certificirani od strane FinOps udruge. FinOps Certified Service Provider (FCSP) je pred kvalificirani red provjerenih service providera s dubokim iskustvom u pomaganju poduzećima da uspješno usvoje prakse upravljanja cloud financijama.

Kao FCSP partner, Neos nudi FinOps podršku, konzultacije, profesionalne usluge i edukaciju za put kroz financijsko upravljanje cloudom za kompanije. FinOps Udruga se sastoji od gotovo 2000 individualnih članova praktičara iz cijelog svijeta, koji predstavljaju više od 1200 kompanija.

Podijeli:

 

Vezane objave