Udruženi, end point protection i backup i backup security daju Cyber Security razinu, koju kao zaokruženo rješenje tvrtke Acronis preko naših partnera nudimo na tržištu

Proizvođač GFI Software, koji u paleti rješenja ima e-mail server rješenje, UTM vatrozid, arhiviranje e-mailova, zaštitu e-mail servisa, rješenje za faksiranje, rješenje za procjenu ranjivosti i upravljanje zakrpama, helpdesk (ticketing) sustav, kao i rješenje za multi wan nadzor i optimizaciju mreža, dopunjuje rješenja iz Acronisa i praktično zaokružuje sigurnosne i komunikacijske potrebe malih i srednje velikih tvrtki

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Zebra Systems nova je IT tvrtka na tržištu u Hrvatskoj i regiji. Kako biste predstavili tvrtku, otkud dolazi, čime se bavi?

Zebra Systems je vallue add distributer IT sigurnosnih rješenja i dolazi iz Češke Republike. To je poduzeće s 25-godišnjim iskustvom, većinom je bilo prisutno na području Slovačke i Češke. Kvalitetnim radom dobilo je povjerenje vendora, čiji su zastupnici u širem području srednje i jugoistočne Europe (CEE). Bavimo se distribucijom rješenja koja pokrivaju segment sigurnosti i pohrane podataka za mala i srednja poduzeća. U Hrvatskoj, kao i u široj regiji srednje i jugoistočne Europe, zastupamo tvrtke Acronis i GFI Software.

Set rješenja

Usmjereni ste na poslovni sektor, kao i na zaštitu osobnih računala. Kakva sve rješenja nudi Zebra Systems?

Nudimo set rješenja za mala i srednja poduzeća, koja zadovoljavaju potrebe po osnovnim računalnim servisima, njihovoj zaštiti i pohrani podataka kroz rješenja tvrtki GFI Software i Acronis.

Smatram da zaštitu računala ne možemo razdvojiti od zaštite podataka koju ta računala obrađuju. Udruženi, end point protection i backup i backup security daju Cyber Security razinu, koju kao zaokruženo rješenje tvrtke Acronis preko naših partnera nudimo na tržištu.

Također, proizvođač GFI Software, koji u paleti rješenja ima e-mail server rješenje, UTM vatrozid, arhiviranje e-mailova, zaštitu e-mail servisa, rješenje za faksiranje, rješenje za procjenu ranjivosti i upravljanje zakrpama, helpdesk (ticketing) sustav, kao i rješenje za multi wan nadzor i optimizaciju mreža, dopunjuje rješenja iz Acronisa i praktično zaokružuje sigurnosne i komunikacijske potrebe malih i srednje velikih tvrtki.

Strategija tvrtke Zebra Systems je da kroz nesebičnu tehnološku podršku svojim partnerima zaživi na tržištu Hrvatske i šire regije na duži rok

Tvrtke čija rješenja donosite, Acronis i GFI Software, nove su na našem tržištu. Koje su specifične odlike njihovih rješenja u odnosu na rješenja drugih tvrtki na tržištu?

Acronis i GFI Software nisu novi na tržištu Republike Hrvatske, međutim, činjenica je da nisu bili aktivno podržani od partnera. Dobrom podrškom Zebra Systemsa lokalnim partnerima, očekujemo da će i njihov interes za većom ponudom rješenja na tržištu rasti. Važna odlika GFI-jevih i Acronisovih rješenja je prilagodljivost. Poduzeća čije potrebe se mijenjaju, trebaju rješenja koja im se prilagođavaju, a uz razumnu cijenu.

Acronisova i GFI Softwareova rješenja u našoj su ponudi lako nadogradiva, a cijena nadogradnji na veće funkcionalnosti manja je nego dokupljivanje drugih rješenja. Pritom je nadogradnja jednostavniji postupak od instalacije novih rješenja. Povijesni trenutak u kojem se nalazimo, kada je rad od doma jednak ili važniji od rada iz ureda, te uza sve veću mobilnost zaposlenika, i prilagodba poduzeća na nova i naprednija sigurnosna rješenja sve je važnija. Usto, i sama kontrola sigurnosnih procesa i pouzdanost opreme, kao i podataka, pa i kontrola troškova, integrirani su u našoj ponudi.

Podrška partnera

Koliko ta rješenja pružaju kvalitetnu zaštitu korisnicima, u usporedbi s drugim rješenjima na tržištu?

Rješenja i proizvodi onoliko su kvalitetni koliko je kvalitetna podrška partnera tijekom njihova životnog vijeka. Odličan auto također će se pokvariti ako se ne održava pravilno; isto je i s bilo kojim proizvodima i rješenjima, uključujući, naravno, i računalne proizvode.

Ključno je dobro poznavanje proizvoda. U tvrtki Zebra System imamo kvalitetne stručnjake, koji su sposobni dobro obučiti naše buduće partnere, kvalitetno ponuđena rješenja na zadovoljstvo korisnika. Važno je znati kako nema sveobuhvatnog sigurnosnog rješenja u jednom proizvodu pa je prijeko potrebno imati zaštitu na više razina.

Za partnerstvo dobrodošla su sva računalna (IT) poduzeća, bez obzira na veličinu. Dobrim poznavanjem regionalnih specifičnosti, aktivnim pristupom tržištu, i bez administrativnih komplikacija, pridobivamo sve više povjerenja partnera u regiji

Slično kao u životu, gdje imamo zdravstveno osiguranje, osnovno osiguranje auta, kasko, osiguranje stana, mirovinsko osiguranje, drugi stup mirovinskog osiguranja, redovne zdravstvene preglede i tako dalje. Slično je i kod računalne zaštite; treba se osigurati na više razina, i sve te razine zaštite redovno provjeravati. Paketi višeslojne zaštite i backupa podataka koje nudimo mogu kvalitetno štititi sustave, uz dobar nadzor, s pouzdanošću kakvu imaju mnogo poznatiji sigurnosni brendovi na tržištu, ali za razumniju cijenu.

Možete li najaviti neka nova rješenja na tržištu Hrvatske i regije?

Izdvajam Acronisovu viziju i rješenja usmjerena prema udruživanju backupa i sigurnosti, koja čine sustav sigurnim i eliminira tehnološke nedostatke iz prošlosti. Najavljujem i odličan paket rješenja GFI Unlimited, koji ima povoljan odnos cijene i tehnološkog rješenja za mala i srednja poduzeća. Uz povoljnu cijenu, mala i srednja poduzeća dobivaju cjelovito rješenje za rastuću potrebu za sigurnosnim i komunikacijskim alatima.

Kakva je poslovna strategija tvrtke Zebra System? Kakvi su vam daljnji planovi u pozicioniranju na tržištu Hrvatske? Je li u tim planovima Zagreb sjedište iz kojega ćete pokrivati regiju?

Strategija tvrtke Zebra Systems je da kroz nesebičnu tehnološku podršku svojim partnerima zaživi na tržištu Hrvatske i šire regije na duži rok. Imamo znanje i iskustvo kojim pomažemo transformaciji IT sektora u prelasku na suvremeni MSP model podrške korisnicima. Zagreb se nameće kao regionalni centar, i to s pravom. Želja nam je da u kraćem roku pojačamo tim i još aktivnije sudjelujemo na tržištu.

Što je uvjet IT tvrtkama za partnerstvo s tvrtkom Zebra System, i kako ćete angažirati partnere u regiji?

Ne postoje posebni uvjeti za suradnju. Otvoreni smo i prilagodljivi, imamo resurse i znamo pomoći izvan osnovnih okvira, na što su partneri naviknuti u doba globalizacije.

Osim standardnog licenciranja, za većinu portfelja nudimo i obračun usluga kao servis (Software as a Service – SaaS), otvarajući mogućnost i malim IT tvrtkama da postanu naši partneri i davatelji usluga (MSP).

Za partnerstvo su dobrodošla sva računalna (IT) poduzeća, bez obzira na veličinu. Dobrim poznavanjem regionalnih specifičnosti, aktivnim pristupom tržištu, i bez administrativnih komplikacija, pridobivamo sve više povjerenja partnera u regiji.

Zebra Systems

Zebra Systems s.r.o., s centralom u Ostravi (Češka Republika), distributer je alata za IT sigurnost i zaštitu podataka na tržištima Češke i Slovačke već više od 25 godina. Osim prodaje, kompanija pruža usluge podrške i obuke visoke kvalitete. Zebra Systems distributer je proizvoda kompanija Acronis, Parallels, GFI Software i N-Able u Češkoj Republici, Slovačkoj i jugoistočnoj Europi. Od Financial Timesa u 2020. godini prepoznata je kao jedno od 1.000 najbrže rastućih poduzeća u Europi.

Podijeli:

 

 

Vezane objave