OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) Sveučilišta u Splitu i Ericsson Nikola Tesla nastavljaju dugogodišnju znanstveno-istraživačku, razvojnu i obrazovnu suradnju službenim otvaranjem obnovljenog laboratorija Ericssona Nikole Tesle. Laboratorij će istraživačima omogućiti rad na razvoju najnovijih ICT tehnologija.

U planu za ovu godinu FESB je u suradnji s lokalnom zajednicom predvidio zahtjevan i izazovan projekt Smart Campus, najavio je dekan FESB.a Sven Gotovac dodajući kako će se u cmpusu kroz uspostavu komunikacijske i informacijske infrastrukture 5G te okruženja za potrebe IoT stvoriti ekosustav za razvoj i istraživanje na području suvremenih tehnologija i rješenja za potrebe sveučilišne zajednice, studenata, lokalne zajednice i gospodarstva. Naglasiio je kako će Ericsson Nikola Tesla biti važan partner u uspostavi projekata, kao što je i u primjeru zajedničkog laboratorija opremljenog sustavima novih generacija informacijske i komunikacijske tehnologije.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević podsjetila je kako će se uskoro obilježiti 19 godina suradnje Ericsson Nikole Tesle i FESB-a te da je do sada osvareno više od 20 zajedničkih istraživačkih projekata.

U obnovljeni laboratorij Ericsson Nikola Tesla je smjestio baznu stanicu i više poslužitelja koja istraživačima na FESB-u omogućuje stvaranja novih poslovnih sustava uz pomoć algoritama strojnog učenja i kognitivnih sustava (umjetna inteligencija).

Podijeli:

 

Vezane objave