Američka vojska, nakon odluke američke mornarice i uputa Pentagona, zabranila je video aplikaciju TikTok, aplikacije kratkog video obrasca za sve telefone u državnom vlasništvu, objavio je Military.com.

Ranije ovog mjeseca, u poruci o kibernetičkoj svijesti, Agencija za obrambene informacijske sustave preporučila je svim zaposlenicima Ministarstva obrane da ne koriste aplikaciju u kineskom vlasništvu.

“To se smatra cyber prijetnjom. Ne dozvoljavamo to na državnim telefonima.”, rekao je glasnogovornik vojske potpukovnik Robin Ochoa za Military.com.

Početne smjernice Pentagona za prekid korištenja aplikacije dio su napora za „rješavanje postojećih i novih prijetnji“, rekao je u izjavi glasnogovornik Pentagona, pukovnik Uriah Orland, a prenosi Reuters.

Aplikacija, u vlasništvu tehnološke kompanije ByteDance na kineskom tržištu, našla se pod nadzorom u listopadu, kada su vođa demokratske manjine senator Chuck Schumer iz New Yorka i republikanac iz Arkansasa Tom Cotton poslali pismo vršiocu dužnosti direktora Nacionalne obavještajne službe Josephu Maguireu tražeći od njega da procijeni TikTok i druge tvrtke sa sjedištem u Kini zbog potencijalnih sigurnosnih rizika.

U studenom je izviješteno da je američka vlada otvorila sigurnosnu procjenu rizika za TikTok.

Vojska SAD je koristila TikTok kao alat za regrutaciju i kao način da se privuče mlade, ali je sredinom prosinca počela odvraćati vojnike od upotrebe aplikacije, prenosi Military.com.

Poruka o cyber svijesti Ministarstva obrane poslana ranije ovog mjeseca upozorila je “TikTok kao potencijalne sigurnosne rizike povezane s njegovom uporabom” i da oni koji koriste aplikaciju “trebaju biti oprezni kod aplikacija koje preuzmete, prate svoje telefone zbog neobičnih i neželjenih tekstova itd. ., i odmah ih izbrišite i deinstalirajte TikTok da biste zaobišli bilo kakvu izloženost osobnih podataka “, navodi Military.com.

Međutim, vojnom osoblju dopušteno je korištenje aplikacije na svojim osobnim uređajima, ali Ministarstvo obrane upozorilo je da oni koji koriste aplikaciju u svom privatnom životu i dalje budu oprezni.

Podijeli:

 

Vezane objave