Prema Counterpoint Research-ovom Monthly Market Pulse Service, Apple je nadmašio vivo u listopadu 2021. godine i sa svojim iPhone 13 postao tržišni lider pametnih telefona u Kini. Apple je na kineskim tržištu pametnih telefona bio lider u prosincu 2015. godine. Zahvaljujući iPhonea 13, Appleova prodaja porasla je u listopadu u Kini za 46% u odnosu na rujan. Ostali proizvođači su u listopadu imali pad prodaje. Appleov uspjeh tim je veći što je kinesko tržište pametnih telefona u listopadu raslo tek 2%.

Inače, na kineskom tržištu pametnih telefona s padom Huaweia OPPO je postao tržišni lider u siječnju, dok je vivo došao u ožujku ove godine na drugu poziciju. Appleov uspjeh u Kini u listopadu proizlazi i iz činjenice da je iPhone 13 jeftiniji od iPhonea 12 te pada Huaweia koji je bio neprikosnoveni lider u premium segmentu pametnih telefona.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Zbog problema s opskrbom, normalno vrijeme čekanja za iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max kreće se između četiri i pet tjedana u Kini. Neki kineski kupci odlučuju platiti premije kako bi odmah dobili nove telefone. Općenito, kinesko tržište je bilo sporo tijekom cijele godine i Appleov rast je i znak rasta premium segmenta. Podijeli:

 

 

Vezane objave