Od danas se mogu kupiti ulaznice za najveće hrvatsko okupljanje korisnika WordPressa – WordCamp Zagreb, događanje koje će od 1. do 3. rujna u Zagrebu okupiti više stotina posjetitelja koji se u svojem kreativnom i profesionalnom radu koriste platformom za objavu sadržaja na webu te izgradnju web stranica i servisa – WordPressom.

Redovna ulaznica omogućit će ulaz na sva predavanja u dva tracka tijekom glavnog dana konferencije. Oni koji imaju ulaznicu za WordCamp Zagreb također će imati prednost prilikom prijave na besplatne radionice prvog dana, kao i za sudjelovanje na Contributor Dayu trećeg dana WordCampa.

Ove će godine po prvi puta u slučaju hrvatskih WordCamp događanja biti ponuđene i posebne ulaznice za freelancere te ulaznice za male tvrtke, namijenjene onima čije je poslovanje vezano uz izradu web rješenja ili pak samostalno žive od WordPressa, radeći s njim na bilo koji način.

Prethodna dva WordCampa u Hrvatskoj – u Rijeci 2015. te u Splitu 2016. godine – okupila su ukupno više od 500 posjetitelja.

Organizatori WordCampa Zagreb danas su također objavili i veći dio satnice glavnog dana s prvim predavanjima koja su prošla selekcijski postupak te su time odabrana za WordCamp.

Glavni dio WordCampa održat će se 2. rujna u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, što omogućava dva tracka predavanja – prvi, namijenjen najširoj publici te drugi, specijalizirani, namijenjen WordPress profesionalcima koji na ovoj platformi razvijaju vlastita rješenja – te ponudu tema koje će biti zanimljive širokom krugu onih koji rade s WordPressom, od blogera, preko izdavača do programera i dizajnera. Dio predavača na WordCampu dolazi iz inozemstva.

WordCamp Zagreb svojim će predavanjem pod nazivom The Human-Centered Brand otvoriti Nela Dunato, prema ocjeni publike najbolja predavačica na prošlogodišnjem WordCampu u Splitu.

U sklopu prvog tracka na rasporedu će potom biti teme vezane uz konkretne primjere uspješnih projekata izgrađenih na WordPressu, kao i one posebno namijenjene freelancerima – primjerice, sa savjetima kako jednokratni posao pretvoriti u trajni odnos i kako biti dobar freelancer. Tijekom drugog tracka posjetitelji će, pak, imati prilike naučiti kako razvijati dodatke za WordPress, kako od toga živjeti te kako koristiti neke od  ključnih tehnologija u web developmentu.

Cjelokupni zasad potvrđeni raspored WordCampa Zagreb dostupan je na https://2017.zagreb.wordcamp.org/schedule/.

Uskoro će biti objavljen i raspored besplatnih radionica koje će se ove godine održati u čak četiri tracka – osnove WordPressa, poslovne teme, razvoj rješenja s tehničke strane, te track vezan uz teme osobnog razvoja. Besplatne radionice bit će otvorene svima (uz obaveznu prijavu) te će se održati 1. rujna u kampusu Otvorenog i Visokog učilišta Algebra.

Podijeli:

 

Vezane objave