Južnokorejski grad Jeonju, prema mjerenju OpenSignalsa, ima najbržu prosječnu brzinu 5G-a ne samo u Južnoj Koreji nego i u svijetu. Prosječne 5G brzine downloada u Jeonju su 415,6 Mb/s što je 15% je brža od nacionalnog prosjeka Južne Koreje.

Prema istom izvoru samo su tri glavna grada u top 5G globalne ljestvice prosječne brzine 5G-a: Rijad, Tokio i Dublin. U vrhu su i poslovna središta Dubai, Zurich i Barcelona.

Gradovi s najbržim prosječnim 5G downloadom u svijetu

Melbourne je za 5G najbrži grad u Australiji, bolji je od Sydneya, a Barcelona je najbolja u Španjolskoj, bolja od Madrida. U Kanadi se na primjer stanovnici velikih gradova kao što su Toronto, Montreal i Vancouver trebaju zaputiti u skijaški centar Calgary da bi iskusili najbrži 5G.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Kada su u pitanju nacionalne prosječne brzine downloada u 5G mrežama Tajvan je preskočio Južnu Koreju koja je donedavno bila na vrhu ljestvice.

Japan je najviše napredovao, visoko se plasirajući na ljestvici brzine downloada u 5G mrežama. U Europi Finska imaju najviše brzine 5G downloada, Grčka, Španjolska i Švicarska najveći napredak.

Države u svijetu s najboljim 5G brzinama

Prednost 5G u odnosu na 4G ili LTE najbolje vide korisnici na Tajlandu i Filipinima. Prema prosječnim brzinama downloada korisnici u te dvije zemlje imaju otprilike 10 puta veće brzine s 5G nego što su imali sa starijim tehnologijama. Kod prijenosa video sadržaja tajlandski korisnici imaju imaju za trećinu bolje iskustvo u 5G nego u 4G mreži.

Države u kojima je 5G donio najveći napredak u odnosu na 4G i LTE

Veliku prednost 5G.a imaju i korisnici u telekomunikacijski najnaprednijim državama Južna Koreja, Tajvan i UAE jer prema iskustvu nove tehnologije, odnosno prema prosječnim brzinama u odnosu na raniju tehnologiju ulaze u globalnu top 10 listu, s poboljšanjima od 5,8 puta, 8,6 puta i 6,1 puta.

Države gdje korisnici imaju mogućnost najviše vremena biti priključeni na 5G mrežu

(naslovna fotografija: južnokorejski gradić Jeonju ima najbrži 5G download u svijetu 415,6 Mb/s)

Podijeli:

 

 

Vezane objave