Maja Brkljačić i Leo Mršić

U organizaciji Algebra LAB-a održano predstavljanje 11. generacije startupa koji su prošli kroz inkubatorski program Algebra LAB-a. 19 domaćih i regionalnih tehnoloških startupa predstavilo je svoje projekte pred žirijem u kojem su bili predstavnici najznačajnijih investicijskih fondova i drugih institucija koje pomažu u razvoju poslovnih projekata.

Pobjednik Algebra LAB inkubatorskog programa u kategoriji The best pitch je tim Nocturiglow. Njihova ideja boce za uriniranje koja svijetli u mraku, a zamišljena je kao pomagalo osobama koje imaju problema s noćnim uriniranjem je oduševila žiri. Osnivač i idejni začetnik startupa, Ivan Babić, radio je kao njegovatelj starijih osoba i brzo uvidio potrebu za proizvodom koji će im pomoći da prevladaju zdravstvene probleme.

Pobjednik u kategoriji The best business case je tim Floornap, koji je osmislio aplikaciju za rezerviranje niskobudžetnih smještaja, pa tako za samo 15 eura možete spavati u centru svjetskih i europskih metropola, ali na podu u svojoj vreći, ili na kauču.

Konferenciju su otvorili voditeljica razvoja poslovanja Algebra LAB-a Maja Brkljačić i direktor Algebra LAB-a Leo Mršić a prvo predavanje pod nazivom I succeeded because I failed održao je profesionalni startup stručnjak, suosnivač 20 startupa i osnivač Startupbootcampa u Amsterdamu i Africi Marc Wesselink.

11 najboljih startupa proizašlih iz Algebra LAB-a predstavili su svoje ideje investitorima, a osim njih priliku za pitchanje je imalo i 8 startupa iz regije. Osim zdravstvenog sektora, timovi su predstavili ideje iz područja mode, fintecha, sporta, nautike, turizma i energetike.

Inkubatorski program za startupe Algebra LAB-a nasljednik je 10 generacija i iskustava u provođenju inkubatorskog programa Zagrebačkog inkubatora poduzetništva. U posljednja četiri mjeseca timovi su na tjednoj bazi radili s mentorima te su pritom razvijali poslovne strategije, prototipe usluga i proizvoda.

Podijeli:

 

Vezane objave