Novi datum otvaranja četvrtog i posljednjeg poziva inicijative WiFi4EU najavljen je za 3. lipnja 2020. u 13:00 sati.

Proračunom za poziv u iznosu od 14,2 milijuna eura, Europska komisija će podijeliti 947 vaučera općinama diljem Europe kojima je prvi put služio, omogućujući geografska prilagođavanja. Poziv će biti otvoren do 17:00 sati 4. lipnja 2020. godine.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Kupon će omogućiti pobjedničkim općinama postavljanje besplatnih Wi-Fi mreža u javnim prostorima. Sa zajednicom od oko 30.000 registriranih europskih općina, WiFi4EU je otkrio snažnu i lokalnu potražnju za proširenjem ponude Wi-Fi usluga građanima kako bi se potaknulo lokalno gospodarstvo e-trgovine, podržao turizam i povećala dostupnost lokalnih javnih usluga građanima.

Uvidjevši interes za inicijativom i osigurati dodjelu svih raspoloživih vaučera, za ovaj poziv neće postojati maksimalni broj vaučera po zemljama sudionicama.

Poziv, prethodno planiran za ožujak 2020., odgođen je kako bi se udovoljile brzo mijenjajućim potrebama općina tijekom krize COVID-19. U ovim izazovnim vremenima WiFi4EU doprinosi izgradnji otpornosti na povezivanje putem podrške za postavljanje besplatnih Wi-Fi pristupnih točaka u javnim prostorima, uključujući bolnice (18% instalacija) i škole (37,5%).

U sadašnje vrijeme pandemije pojačava se važnost univerzalnog pristupa brzinama, pouzdanim i sigurnim internetskim vezama za sve: tvrtke, javne službe i građane.

Kako bi se mogle prijaviti za vaučer od 15.000 eura, općine se moraju prijaviti na  portalu WIFi4EU  prije poziva. Informacije o tome kako djeluje inicijativa WiFi4EU nalazi se na vodič WiFi4EU korak po korak  i  često postavljana pitanja .

Podijeli:

 

 

Vezane objave