Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Hamag-Bicro) organizira Open Data Hackathon koji će se održati 26. i 27. rujna 2020. godine, u okviru Interreg Mediterranean, ODEON EU projekta.

U dva dana intenzivnog rada, edukacije, umrežavanja i zabave, startup timovi dobit će priliku razvijati svoja inovativna rješenja iz područja prometa i mobilnosti, zdravlja i kvalitete života, okoliša i energije te pametnog turizma. Rješenja će se razvijati pomoću otvorenih podataka, mobilnih aplikacija, umjetne inteligencije, Internet stvari (IoT), big data, blockchaina, itd.

Cilj Open Data Hackathona je pružiti praktičnu podršku mladim inovatorima kako bi uz pomoć mentora unaprijedili svoje ideje, dobili pristup Open Data startup zajednici i priliku da se predstave investitorima, potencijalnim strateškim partnera te na LEAP summita u listopadu 2020. godine.

Poziv na prijave za Hackathon bit će objavljene krajem kolovoza 2020. godine na službenim stranicama Hamag-Bicroa i projekta ODEON.

Prijaviti se mogu timovi, studenti, inovatori pojedinci te startupovi koji žele učiti od uspješnih stručnjaka, mentora i poduzetnika kako razviti, testirati, promovirati i komercijalizirati svoju ideju ili rješenja u području otvorenih podataka na ODEON platformi i MED regijama.

Stručni žiri će odabrati najbolja rješenja koji imaju priliku osvojiti brojne sponzorske nagrade.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji, Hackathon će se održati u prostoru Zicera ili online.

 

Podijeli:

 

Vezane objave