Mreža Smart Day ide dalje! MSD29, održat ćemo 16. lipnja 2020. u prostorima HUB385 (Petračićeva 4, Zagreb – pogledaj kartu) s početkom u 13 sati. Tema je 5G za fiksni širokopojasni pristup, a partner Cambium Networks i Ingram Micro Hrvatska.

Potražnja krajnjeg korisnika za većom potrošnjom prometa pokreće potražnju za većim kapacitetom za podršku svakoj osobi s više uređaja i stalnu automatizaciju domova i tvrtki. Kako sve više ljudi uključuje povezanost u svoj svakodnevni život, javlja se potreba za pristup mrežama većim kapacitetima kod kuće, na poslu i između lokacija. Zbog svojstvenih nižih troškova rada, kratkog vremena instalacije i nižih troškova opreme, bežična će mreža i dalje biti tehnologija izbora za mrežne operatore i pružanje velikih kapaciteta u pristupnoj mreži.

Prva faza 5G tehnologije omogućit će arhitekturu nove generacije i učvrstiti tržište fiksne radijske širokopojasne mreže kroz poboljšanje brzog radijskog pristupa i utjecaja na međusobno povezivanje uređaja.

5G implementacije ubrzat će

  • Fiksna bežična širokopojasna mreža kao ključna primjena u licenciranom i nelicenciranom frekvencijskom opsegu za povezivanje ljudi, mjesta i stvari,
  • omogućavanje upotrebe milimetarskog valnog područja, poput frekvencija 26-28 GHz i 60 GHz za povezivanje velikim brzinama na rubnom dijelu mreže i prijenos značajno više podataka po značajno većim brzinama,
  • podrška u stvarnom vremenu komunikacije između strojeva. Svi IIoT standardi diljem svijeta imat će priliku biti ujedinjeni u stvarnom vremenu s 5G komunikacijskim standardima, a 5G povezivanje dovest će do napretka u čitavoj IIOT areni.

Cambium Networks rješenja poznata su po jednostavnosti konfiguracije, instalacije, upravljanja i skalabilnosti. Pažljivo slušajući potrebe mrežnih operatora s ciljem olakšavanja isporuke kritične bežične povezanosti i povećanja kvalitete usluge isporučene po Hertzu spektra, razvijaju radijska rješenja najviše kvalitete.

Predstavit ćemo 5G rješenja i rješenja 5G kvalitete za fiksni širokopojasni pristup, projekte video nadzora i sigurnosti perimetra.

Uvodno predavanje:

Kristijan Fabina, Cambium Networks; Direktor prodaje, strategije i razvoja, Adria regija, Bugarska, Turska, Gruzija, Katar

Tema: Cambium rješenja za 5G svijet

Prezentacija će obuhvatiti pregled rješenja u 3.5 GHz, 5 GHz, 60 GHz i 26-28 GHz frekvencijskom području za razne primjene poput povezivanja rezidencijalnih i poslovnih korisnika (fiksni širokopojasni pristup), kao okosnica mreže za povezivanje udaljenih lokacija visokim kapacitetima, za projekte video nadzora i sigurnosti perimetra.

Nakon uvodnog predavanja slijedi panel rasprava.

Moderator: Oleg Maštruko, glavni urednik Mreže

Sudionici:

Marijan Rengel, CEO Pro Ping Telekom

Hrvoje Katičić, CEO tvrtke O Telekomunikacije (bivši Novi Net) i suvlasnik Orion Telekoma u Srbiji

Slaven Božo, viši stručnjak za razvoj novih usluga, Odašiljači i Veze

dr.sc. Ana Katalinić Mucalo, pomoćnica ravnatelja, HAKOM

VAŽNA NAPOMENA!   Budući da je broj sudionika je ograničen, molimo sve koji se prijave da obavezno i dođu. U suprotnom molimo da jave kako su spriječeni (e-mail: info@mreza.bug.hr), kako bismo njihovo mjesto mogli ustupiti drugoj osobi.

Podijeli:

 

Vezane objave