Nova godina znači i novu seriju Mreža Smart Day evenata!

MSD26 s temom “MPLS vs SD-WAN – budućnost je nekima već stigla”, i partnerima iz tvrtke Softnet održat će se 30. siječnja u 13 sati, lokacija HUB385, Petračićeva 4, Zagreb.

S jednog od prethodnih Mreža Smart Dayeva

Iznimno je važno odabrati ISP koji ima što više direktnih peeringa, odnosno da podatkovni promet ide direktno između dva operatera. Javni peering kao što je Internet exchange (IX) jamči optimalnu latenciju i sve ostale nužne parametre za stabilnu vezu, kao i otklanjanje eventualnih problema. Softnet ima direktne peeringe na tri kontinenta, odnosno u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji te dodatno s Afrikom preko DE-CIX Marseille.

Dosadašnja popularna tehnologija IP MPLS korisnicima jamči uvijek istu latenciju i routing preko iznajmljene linije za povezivanje više lokacija jedne tvrtke, s određenim kapacitetom. No, kad se više lokacija povezuje VPN-om kao svojevrsnim virtualnim tunelom kroz javnu internet mrežu, routing se stalno može mijenjati i nema jamstva za latenciju.

Zato je rješenje što manje mreža između jedne i druge točke, a to se može najlakše postići da je vaš operater, odnosno ISP prisutan na IX.

Uvodno predavanje: “Tranzicija s IP MPLS-a na SD – WAN… o čemu treba korisnik voditi računa” – Andrej Boštjančič, Softnet

U panel raspravi će sudjelovati

  • Kristijan Sić, voditelj odjela telekomunikacija, mStart
  • Andrej Boštjančič, direktor, Softnet
  • Goran Bencarić, mrežni inženjer, Carnet
  • Šimo Stipić, voditelj telekomunikacija, Dukat

Moderator: Oleg Maštruko, glavni urednik Mreže

Ulaz je slobodan uz obaveznu prijavu na linku:

Podijeli:

 

Vezane objave