Dojmovi s MSD18 još se nisu ni slegli a već nastavljamo sa serijalom događaja Mreža Smart Day. Devetnaesti Smart Day priređujemo 25. listopada 2017. u kinu Europa (dvorana Muller) u 13 sati. Partner nam je tvrtka Veracomp, a tema skupa – Rješava li machine learning sigurnosne prijetnje?

Da li je machine learning uistinu rješenje za sve sigurnosne probleme? Koje elemente zaštite, uz spomenuti machine learning moderna sigurnosna rješenja trebaju posjedovati?

Sigurnost dolazi u slojevima, procesno kroz primjerene procjene upravljanja rizicima, edukaciju djelatnika, klasifikaciju dokumenata, izradom sigurnosne politike i izvedbeno, kroz primjenu različitih mehanizama zaštite. Sigurnosni sustavi sastoje se od niza razina koje je potrebno primijeniti, kako bi informacije i infrastruktura bili zaštićeni od današnjih ali i budućih prijetnji. To u praksi znači primjenu tradicionalnih mehanizama otkrivanja virusa kroz bazu uzoraka i sprečavanje upada putem vatrozida, ali i korištenje modernih elemenata poput tzv. machine learninga, behaviour monitoringa i drugih. U prezentaciji će biti prikazana strategija zaštite u kratkim crtama i kako pojednostaviti IT operacije kroz primjenu tehnologije tzv. virtualnih softverskih zakrpi.

Događanje uvodnom prezentacijom otvara Žiga Benedik iz Trend Micra, a potom slijedi okrugli stol koji moderira Oleg Maštruko iz Mreže. Sudjeluju:

– doc. dr. sc. Stjepan Groš – docent, Laboratorij za informacijsku sigurnost i privatnost, FER

Milan Parat – izvršni direktor Korporativne sigurnosti i Chief Security Officer PBZ Grupe, (predsjednik Odbora za sigurnost Hrvatske udruge banaka)

Bojan Ždrnja – Stariji konzultant za informacijsku sigurnost, Infigo

Žiga Benedik – Regional Account Manager (Adriatic) at Trend Micro – u prijevodu: Menadžer za klijente u Adriatic regiji, Trend Micro

Ulaz je slobodan i besplatan, ali je broj sudionika ograničen stoga sve zainteresirane molimo da se prijave putem prijavnice u nastvaku. Vidimo se 25. listopada!

Podijeli:

 

Vezane objave