Tema broja bavi se nizom novih tehnologija od kojih očekujemo snažan utjecaj na novu 2020. U prvom planu su 5G, IoT, umjetna inteligencija, no zrelih tehnologija ima još.

Intervju mjeseca je s Vukom Vukovićem, jednim od keynotera na našoj konferenciji Fintech & Insurtech. Imamo intervju i s Anninom Bracher, koja je keynoteom otvorila insurtech dan, i tako na određeni način načela ovu važnu temu na hrvatskoj IT sceni. Imamo i temu iz e-zdravstva, o senzorima u ljudskom srcu.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Naš najjači analitičar društvenih fenomena, s kojim se ja privatno vrlo često i ne slažem u pogledima, Željko, u ovom broju analizira kodeks za hendlanje lažnim vijestima, #fakenewsima. Zvonko se usred zime probudio iz zimskog sna i napisao tekst o vrlo značajnom događanju ili čak trendu – izlasku hrvatskih IT tvrtki na Londonsku burzu. Ostatak sadržaja u ovom broju klasični je miks tema, za koje vjerujemo da će vas zabaviti i informirati za vrijeme prazničnog dijela godine, ali i siječnja, tradicionalno najmrtvijeg među mjesecima.

Čak i ako površno pratite djelatnost kuće Bug Media, primijetili ste da posljednjih godina, uz zadržavanje visoke razine naših najstarijih, premium, tiskanih izdanja, te dakako, weba, interes širimo i na live evente, u prvom redu konferencije, te na kraća poslovna događanja Mreža Smart Day. U našem godišnjem kalendaru već je osam većih zbivanja, počevši s Bug Future Showom, koji se tradicionalno održava krajem siječnja ili početkom veljače, pa dalje 3T Tourism, Travel and Tech u ožujku, InsurTech ove će godine biti u svibnju (izdvojen iz konferencije Fintech i Insurtech), LegalTech u lipnju, zatim Idea Knockout, natjecanje startupa u rujnu, Digital Finance (prije znan kao F2 Future of Fintech) u listopadu, IOT Forum u studenom i .debug u prosincu. Tu su i Mreža Smart Dayevi bez fiksnog datuma, koje održavamo u dogovoru s tvrtkama partnerima, kada se ukaže potreba i interes.

Vrlo obilata ponuda u kojoj svakako možete naći nešto za sebe. Oko svih oblika suradnje – predavanja, sadržaji, sponzorstva, partnerstva… budite se slobodni javiti na mail adresu redakcije ili moju osobnu, ili preko nekog od kanala na društvenim mrežama.

Ovim brojem tiskano izdanje Mreže ulazi u 25. godinu izlaženja (!!). Epski!

Podijeli:

 

 

Vezane objave