Za ljetnu temu stavili smo pregled trendova koji drmaju svijetom IT biznisa u tekućoj godini. Pregled, kao i većinu sličnih, napravio je Esad, marljivo češljajući izvještaje analitičkih kuća i okupljanja trendsettera. Prepoznavanje trendova dovoljno rano jedna je od najvažnijih vještina u biznisu, primjerice – tko je još prije nekoliko godina mogao predvidjeti nešto što nam je tema sve većeg broja tekstova, pa i nadolazeće konferencije – fintech?

Financijskom tehnologijom bavimo se i u ovom broju u nekoliko tekstova – izvještaju s najveće europske fintech konferencije Money 20/20, i Pavlovićevom pregledu hrvatskih fintech kompanija. Uz to, bavimo se interoperabilnim informacijskim sustavom EU, pitanjem – gdje je biznis na Internetu?, zatim planom uvođenja 5G tehnologije, a nakon nekog vremena, oživjeli smo i rubriku Startup mjeseca, samo privremeno ili ne – vidjet ćemo.

Polako se konkretizira konferencija F2 – Future of Fintech. Glavni sponzor je Combis, a srebrni Comping. Do konferencije koja će se održati 14. 11. u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, ostalo je naizgled dosta vremena, no ljeto brzo prolazi, i more i pijesak opet će zamijeniti povratak u biznis.

Bacite pogled na konferencijski web http://f2.bug.hr da vidite što se kuha! Prijave za konferenciju već su otvorene (link je u dnu web-stranice), i ako se odlučite to obaviti sada, za većinu prije ljetnog odmora, imate pravo na “early bird” popust. Očekujemo odlične keynotere, predavače i paneliste te intrigantne teme. Vidimo se! Za sva pitanja – mail info@f2.bug.hr.

Nema Mreže bez našeg najdražeg filozofa – Željko Ivanković
A niti bez naše Tajane i njenih poslovnih savjeta
Kako ste sigurno uočili, fintech nam je u fokusu u zadnje vrijeme – pratili smo najveću eurosku fintech konferenciju u Kopenhagenu
Rubrika Startup mjeseca nam je malo zamrla – ne radi nas, već su se i startupi malo “potrošili”. U ovom broju smo je oživjeli radi Zizooa
Interoperabilni informacijski sustav EU
Pregled hrvatskih fintech kompanija – naš novi guru, Božidar Pavlović
Intervju s direktoricom Boscha za regiju, Mirsadom Kudrić
Intervju mjeseca s ravnateljem Carneta Goranom Kezunovićem
Tema broja….
Online prodaja – gdje su Hrvati u svjetskim trendovima?
Ljetna tema – europski sustav za navigaciju
Sadržaj broja

Podijeli:

Vezane objave