Novi, ljetni dvobroj Mreže je u distribuciji već par dana, a evo i najave za one koji ga dobijaju, kupuju ili čitaju nešto kasnije, ljeto je dugo….

Tema broja nam je budućnost rada – naravno, uglavnom ovog našeg, informatičarskog, ali i IT je neodvojiv od nekih općih trendova, tako da je tema i šireg obuhvata. Zgodna je za ljeto, kada se zapravo najmanje radi, a najviše odmara. “U sljedećih 12 godina približno 15 posto radne snage morat će promijeniti posao, ocjenjuje savjetodavna tvrtka McKinsey Global Institute, na temelju istraživanja koje je, provedeno u 46 zemalja, obuhvatilo preko 800 zanimanja.”

U pripremama za naš jesenski IOT Forum, shvatili smo koliko je IOT kao tehnologija, isprepleten s 5G-om. Neumorna Marina Pavlić donosi pregled trenutačnog stanja razvoja mobilnih mreža pete generacije.

Intervju mjeseca je s “kućnim” filozofom futuristom tvrtke SAP. Zanimljiv lik, i zanimljiva poslovna funkcija. Malo, čak i najvećih svjetskih kompanija, može si priuštiti da ima tvorničkog proroka, vidioca, modernu verziju srednjovjekovnih astrologa kakve su na boljim dvorovima ondašnje Europe imali kraljevi za proricanje budućnosti. SAP, eto, ima baš takvu osobu, i bilo je zanimljivo s njim razgovarati.

I na kraju, podsjećamo na event koji smo već spomenuli – IOT Forum! Tema je, dakako – IOT, odnosno Internet of Things. Bez bilo kakve sumnje, to će biti hit tehnologija i oštro područje tržišnog sukoba u sljedećih nekoliko godina. Ove godine u Hrvatskoj nastupaju dvije velike tehnologije i poslovne inicijative, i nadamo se da ćemo na Forumu pošteno sučeliti obje, plus sve dodatne koje se eventualno pojave, ali i predstaviti manje tvrtke koje iznimno živahno, izvan fokusa interesa javnosti, već godinama u Hrvatskoj razvijaju sjajna IOT rješenja.

Datum je 15. listopada. Ulaznice, odnosno kotizacije, ovaj će put biti simbolične i zaista svima pristupačne, jer u publici želimo zaista svakog tko je imalo zainteresiran za IOT kao krajnji korisnik i/ili poslovni partner. Bacite pogled na http://iot.bug.hr.

Za one kojima je Fintech tematika bliža od Interneta stvari, nakon odličnog uspjeha lanjske konferencije F2 – Future of Fintech, ove godine spremamo još bolji i veći event. Datum je 13. studenoga, lokacija je ista kao lani – Kaptol Boutique Cinema. Web konferencije je tu: http://f2.bug.hr/. I ulaznice, tj. kotizacije, već su u prodaji.

Podijeli:

 

Vezane objave