Tema broja je i opet IOT, definitivno jedna od najvažnijih tehnologija posljednjih godina, o kojoj spremamo još jedno izdanje IOT Foruma, nakon vrlo uspješnog lanjskog. Znamo i datum i mjesto – 14. listopada, Kaptol Boutique Cinema. Ove godine interes skupa proširit ćemo i na pametne gradove i 5G, tehnologije i trendove koji se usko isprepliću s Internetom stvari, a u ovom broju donosimo pregled trendova i mogućnosti monetizacije IOT usluga, iz pera koga drugog, nego naše IOT guruice Marine Pavlić.

No i prije IOT Foruma, već za koji tjedan od izlaska ovog broja Mreže, imamo još jedan skup o ne manje atraktivnoj temi – LegalTech, 4. lipnja, HUB385. Obje su konferencije, IOT Forum i LegalTech, kotizacijama dosta pristupačne, pa navalite. Otvoreni smo, dakako, i na prijedloge predavanja te druge oblike suradnje i partnerstva.

Intervju mjeseca je s Mladenom Tabakom, veteranom hrvatske mrežne i IT scene, direktorom i osnivačem Versa, koji u svom poslovanju sprema neke značajne novitete, što je bio samo jedan od povoda za razgovor, koji je ionako, kako kažu Ameri, long overdue.

Tu je i tekst o QR kôdovima, nusprodukt lanjske HROUG konferencije. Gorden donosi uobičajen set tekstova o novostima u europskoj legislativi tehnologije, zatim malo hardvera, jedan Petricev izvještaj s terena (pripremna IFA pretkonferencija, uvijek uzbudljivo i poticajno za svijet potrošačke elektronike). Zatim Željkova dugačka i kvalitetna diskusija o digitalnom ludilu na burzi… e da, imamo i tekst o 6G, mislim, zašto bismo stali na 5?

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Podijeli:

 

Vezane objave