Tema broja je informatizacija javnog sektora u Hrvatskoj – nešto na što ne trebamo trošiti posebne riječi jer se s lošim, ali ponekad i njezinim dobrim stranama, susrećemo svakodnevno. S obzirom na to koliko nas država košta – od nje imamo pravo očekivati kvalitetnu uslugu, koju uglavnom ne dobivamo. Informatizacija je tu jedan od ključnih elemenata; krenulo se sporo i kasno, ali neki su rezultati ipak tu. Što se planira za budućnost, čitajte u temi Gordena Knezovića.

Imamo i detaljne rezultate istraživanja Povjerenje u digitalnu ekonomiju 2017, komentar o budžetu za informatizaciju grada Zagreba (baš uoči izbora), intervju o Pantheonu, kao najavu njihove nadolazeće konferencije. Naravno, tu je i odličan Željkov tekst o više nego aktualnoj temi – zašto propadaju startupi? Vrijedan isticanja je i tekst o digitaliziranim platformama za učinkovitiji i konkurentniji prijevoz, bilo ljudi ili… kutija?

Posljednjeg dana ožujka održali smo konferenciju 3T – Tourism, Travel & Tech, nešto na čemu smo radili više nego na ijednom drugom projektu posljednjih mjeseci. Sa zadovoljstvom možemo ustanoviti kako je sve prošlo super, i da je skup bio vrlo uspješan. Prostora za napredak uvijek ima, i neke su kritike posve opravdane, no ono što je najbitnije jest osjećaj da je i “turističarima” i IT-evcima falilo neko mjesto susreta i razmjene ideja. Nadamo se da će 3T konferencija opravdati i nadmašiti očekivanja i dogodine.

 

Podijeli:

Vezane objave