Galileo, europski navigacijski sustav, nakon dugog i predugog perioda izgleda da se konačno bliži stupnju upotrebljivosti. U temi broja doznajte sve o tome u kojoj smo fazi, i hoće li majka Europa zasjesti na čelo navigacijskih tehnologija.

Kako sam više puta najavio u ovim uvodnicima, ovu jesen dajemo sve od sebe da restartamo niz naših evenata, svjesni situacije u kojoj se nalazimo. U momentu u kojem ovo pišem čak nam ide iznenađujuće dobro, održali smo dva Mreža Smart Daya i IOT Forum, a u pripremi su i neki novi eventi. Izvještaj s IOT Foruma i MSD 31 pronađite u ovom broju.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Pridržavanje načina rada, propisanih mjera, ali i želja naših gostiju i čitatelja, doveli su do toga da evente okrenemo u hibridnom smjeru, i ponudimo praćenje preko streaminga, što, pak, znači da dio tehnike za događaje postaje prava režija – režijska vozila HRT-a, kažem u šali, a time se najviše bave naši Davor i Manfred.

U svemu tome važan partner nama, ali i ne samo nama, već svima koji kroče u svijet budućnosti evenata, je Entrio, tvrtka do jučer specijalizirana za prodaju karata za klasične evente, koja u koronakrizi radi uspješan – kako se to kaže u poslovnim svijetu – pivot u smjeru virtuale i hibridnih evenata. Entrio nam je odličan partner, a nadam se, i mi njima. U ovom broju intervju mjeseca je s Berislavom Marszalekom, osnivačem i direktorom Entrija.

F2 – Future of Fintech, naredna je naša konfa koju slažemo u hibridnom stilu. Pratite bujanje programa na http://f2i.bug.hr/, a na istoj adresi nabavite i ulaznice, bilo za fizičko ili duhovno praćenje. Fintechu je posvećen i nešto veći broj tekstova u ovom broju – Željko, Gorden, a i Zvonko se opet malo aktivirao…

Podijeli:

 

 

Vezane objave