Tema broja je upravljanje inovacijama, nešto čime se ne bavimo onoliko koliko bismo trebali, a sada je baš pravi moment. Naša tema nudi samo jedan mogući, i to dosta autorski pogled na tu tematiku, pa je ne treba shvatiti kao nekakvo finalno i nepomično mišljenje, već kao otvaranje tematike, kojoj bismo se trebali češće vraćati i sagledavati je iz raznih kuteva.

Ovu jesen dajemo sve od sebe da restartamo niz naših evenata, svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Bitno nam je sačuvati kontinuitet, iako se bojim da kroz sve segmente društva i sve djelatnosti polako prodire apatija – nikom se ništa ne da, mnogi su pandemiju shvatili kao dopuštenje da ništa ne rade. Ovaj put to se ne odnosi samo na ljude iz državne birokracije i državnih poduzeća, već i na one iz velikih privatnih korporacija, zapravo iz tvrtki i organizacija na svim razinama.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Intervju mjeseca je s Matejem Špolerom, tišim od dvojice pokretača Infinuma. Drugi, glasniji, Tomislav je Car, a njega smo već imali kao gosta u intervjuu mjeseca, doduše – toliko davno da tada za Infinum gotovo nitko nije ni čuo. Sada su čuli svi, čak i gledatelji Dnevnika i drugih masovki na javnoj TV. Povod je, dakako, suradnja s Porscheom, a i nama je to bio motiv za intervju, ali nikako i jedina tema.

Sve redovitije donosimo i pregled rezultata HAKOM-ovih istraživanja telekomunikacija i Interneta – zanimljivo je pratiti trendove, pogotovo one koji nastaju ili splašnjavaju u 2020. Željko opet nadugo diskutira o fintech fenomenima i njihovoj (mogućoj ili nemogućoj) regulativi. Bit će o tome, nadam se, i diskusije uživo na konferenciji F2 – Future of Fintech (vidi pasus iznad i lamentaciju o restartu evenata uživo, ili online, ili hibridno).

Neumorna Marina ima tekst o biosenzorima, i korištenju znoja za napajanje gadgeta. Nije loša ideja. Hodat ćemo ožičeni i premreženi cjevčicama za upijanje znoja, kao ekipa iz romana i filmova “Dune”. Najveći problem nama, Dalmatincima, bit će u tome što stvaranje znoja traži neki napor, trčanje… Božesačuvaj…

Podijeli:

 

 

Vezane objave