Kažu Ameri da su samo dvije stvari neizbježne – smrt i porezi. Tema broja obuhvata je šireg od Hrvatske i odnosi se na zajedničko tržište EU, i to ono digitalno. Kako, zahvaljujući blagodatima Europske unije, na tom tržištu nastupaju i hrvatske kompanije, izravno nas zanimaju pitanja oko oporezivanja digitalije. Ja osobno sam libertarijanac, za minimizaciju ili ukidanje gotovo svih poreza, ali sam isto tako i realist, pa mi je jasno da ništa ni blizu toga neće biti implementirano u doglednoj budućnosti. Dakle, informirajmo se i prilagodimo.

Intervju mjeseca je s Velimirom Šonjom, svakako jednim od najvećih hrvatskih ekonomskih stručnjaka. S ponosom mogu najaviti ono što posjetitelji weba konferencije F2 – Future of Fintech već znaju – Velimir će biti jedan od keynotera te konferencije, a njegov Ekonomski Lab organizirat će i jednu od panel-diskusija. F2 jedna je od naših najjačih konferencija, i jedva čekam da počne. Podsjećamo: na http://f2.bug.hr imate više informacija o programu i govornicima, koje će se ažurirati kako se bude bližio datum održavanja eventa, a u dnu je i link na Entrio, preko čijeg se sustava mogu nabaviti kotizacije za skup. Velimirov intervju mnogo je više od same najave konferencije i njegova izlaganja. Vezano s IOT Forumom, kojeg smo upravo održali, nađite intervjue sa Sašom Kramarom i Alojzom Jukićem.

Od zanimljivijih materijala spomenimo tekst o Bitcoin kitovima Borisa Agatića, izvještaj s našeg najvećeg natjecanja startupa Idea Knockout, direktivu o autorskim pravima u EU, zatim Viherovo upoznavanje s novim WiFi standardom za sigurnost WPA3. (Svi ćemo poželjeti WPA3 routere pod borom ovog Božića, kaže Viher), tu je i prikaz nove Jave…. Još nekoliko intervjua, nešto hardvera i softvera, i to je to. E da, i detaljan Marinin osvrt na Smart City filozofiju iz Googlea….

Za kraj, ponovit ćemo još jednom, nakon odličnog uspjeha lanjske konferencije F2 – Future of Fintech, ove godine spremamo još bolji i veći event. Datum je 13. studenoga, lokacija je ista kao lani – Kaptol Boutique Cinema. Web-konferencije je tu: http://f2.bug.hr/. I ulaznice, tj. kotizacije, su u prodaji.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

 

Podijeli:

 

Vezane objave