Startamo jesensku sezonu jako – a kako drugačije. Odvagivao sam koju od jakih tema u ovom broju posebno istaknuti na naslovnici i drugim kanalima, i odlučio se za Marininu obradu novih tehnologija u disaster managementu, dakle upravljanju nesrećama, ili – kako bi se zapravo točnije kazalo – upravljanju nakon nesreća. U tekstu je najviše riječ o načinima upotrebe dronova i ad hoc komunikacijskih mreža, ali i drugih tehnologija. Tema je aktualna s novim naletima uragana na zemlje Kariba i obale Amerike, ali i kod nas svako toliko udari neka poplava ili požar pa se čudimo našim e-uredima za ovo i ono kako sporo i bezvezno reagiraju. Neka nauče nešto iz naše teme.

Početkom rujna u Zagrebu održan je zaista velik i impresivan skup entuzijasta WordPressa, sjajnog alata za gradnju webova, koji pogoni i web koji upravo gledate, odakle imamo izvještaj WP gurua Emanuela Blagonića. Međunarodni IT div Infosys otvorio je, dosta potiho, podružnicu u Hrvatskoj, i to na neočekivanom mjestu – u Karlovcu, a uz to, uspostavlja i suradnju s Compingom. To je, kako kažemo u Dalmaciji, “miritalo” intervju s direktorom Infosysovog pogona. Uz to, u ovom broju, posutom intervjuima, tu su i razgovori s Danijelom Saifertom iz Samsunga Adriatics i Hrvojem Išekom iz Combisa, u povodu nadolazeće Combis konferencije. Intervju mjeseca je s Dragom Gajskim iz Veritasa.

Petric je tradicionalno bio u Berlinu na IFA-i, najvećem sajmu korisničke elektronike, odakle donosi vijesti i impresije o vladajućim trendovima.

Željko je napisao odličan tekst o budućnosti fintechaICO, novi buzzword (initial coin offering), i korak po korak, digitalne valute razvijaju svoju infrastrukturu, mjenjačnice, fondove, indekse, oblike financiranja poslova, ne odustajući od principa decentralizacije novčane moći, čime izazivaju hijerarhijsku strukturu tradicionalnih novčanih sustava. Ovo je očito godina financijskih tehnologija.

S time povezano – polako se konkretizira i naša konferencija F2 – Future of Fintech. Glavni sponzor je Combis, a srebrni Comping i Visa. Konferencija se održava 14. 11. u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Bacite pogled na konferencijski web http://f2.bug.hr da vidite što se kuha! Prijave za konferenciju su otvorene (link je u dnu web-stranice). Očekujemo odlične keynotere, predavače i paneliste te intrigantne teme. Vidimo se! Za sva pitanja – mail info@f2.bug.hr.

U nastavku, bacite pogled na neke od spomenutih (i nespomenutih) tema…

Podijeli:

 

Vezane objave