Prema posljednjim podacima iz Burge, procijenjeni Appleov globalni udio na tržištu pametnih telefona porastao je za 20% između prvog tromjesečja 2021. i prvog tromjesečja 2022. godine, odnosno s 15% na 18%.

U usporedbi s Appleovim rastom tržišnog udjela od 20%, Samsung bi mogao postići samo rast od 9,09%. Apple i dalje zaostaje za Samsungom ali ako zadržati dosadašnji rast samo je pitanje vremena kada će prestići Samsung koji sada ima 24% globalnog tržišnog udjela pametnih telefona, dok je Appleov 18%.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Samung je globalni lider pametnih telefona već godinama. Ako ga Apple skine s trona to neće biti prvi takav uspjeh tvrtke iz Çupertina Nokia je bila globalni tržišni lider pametnih telefona do 2009. godine. Nitko nije vjerovao da će biti potpuno marginalizirana ali s pojavom iPhonea globalno tržište pametnih telefona okrenuto je naglavačke.

Iznenađujuće je što su tri kineska OEM-a pametnih telefona – Xiaomi, OPPO i VIVO – zabilježila pad tržišnog udjela. Na primjer, Xiaomijev tržišni udio pao je za 7,14%, a tržišni udjeli OPPO-a i VIVO-a pali su po 20%.

Podijeli:

 

 

Vezane objave