Money20/20 Europe događaj je koji okuplja sve dionike industrije financijskih usluga u svijetu – od naših tvrtki tamo će biti Neos i Microblink

Za par dana, u ponedjeljak, 26. lipnja, počinje najveća svjetska konferencija o financijskim tehnologijama, Money20/20 Europe. Riječ je o događaju koji se tijekom tri dana održava u Kopenhagenu te okuplja više od četiri tisuće posjetitelja, poslovnih ljudi i stručnjaka iz gotovo dvije tisuće tvrtki sa Starog kontinenta ali i iz drugih krajeva našeg planeta.

Money20/20 Europe događaj je koji okuplja sve dionike industrije financijskih usluga – banke, fintech tvrtke, sistem integratore, proizvođače mobilnih aplikacija, marketinške agencije, medije, ulagače, startupe i tvrtke koje se bave tehnologijama obrade podataka te organizacije državne uprave. Na konferenciji će govoriti više od 400 govornika, a održati će se više od 120 predavanja i prezentacija. Događaj će popratiti gotovo 200 novinara.

Od naših tvrtki (koliko zasad znamo) zapažene nastupe imati će tvrtke Neos, tvrtka za business intelligence na Oracle platformi i Microblink – široj javnosti poznata po aplikaciji za rješavanje jednadžbi Photomath, a stručnoj financijskoj javnosti poznata kao pionir softvera za mobilna plaćanja u našoj zemlji i susjedstvu („Slikaj i plati“ usluga, primjerice).

Glavne teme konferencije Money20/20Europe su inovacije utemeljene na podacima i algoritmima umjetne inteligencije, B2B financije, tehnologije plaćanja, alternativne financijske usluge, otvorene platforme u maloprodaji, blockchain, informatička sigurnost, UX dizajn, izazovi nove regulacije, itd.

Širi izvještaj s konferencije čitajte u našem ljetnom dvobroju.

Ovom prilikom podsjećamo da za jesen, točnije 14. studenog, i Mreža i Bug pripremaju veliku Fintech konferenciju u ZagrebuFuture of Fintech ili kraće F2.

Podijeli: