Karakteristike zadnjeg mjerenja kvalitete mobilnih mreža hrvatskih operatera su da je Telemach, prema Opensignalu, najbolji u dosljednosti kvalitete. HT Hrvatski Telekom najbolji je  u 5G brzinama, u preuzimanju i u slanju podataka. Prema novim podacima Opensignala u brzinama preuzimanja (download) A1 Hrvatska i Telemach Hrvatska nisu mijenjali prosječnu brzinu od prošlog mjerenja u listopadu 2022. godine, dok je kod HT Hrvatskog Telekoma zabilježen značajan rast preuzimanja od 47 Mb/s (18,9 posto). Time je HT Hrvatski Telekom u kategoriji 5G Download Speed. Prosječne brzine preuzimanja u mreži najvećeg telekoma u Hrvatskoj  su skoro 300 Mb/s, odnosno 98,8 Mb/s brže od prosječnih brzina preuzimanja u mrežama A1 Hrvatska i Telemach.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Telemach najbolji u dosljednosti kvalitete

Telemach je u novom mjerenju najbolji u kategoriji dosljednosti kvalitete (Excellent Consistent Quality) s ocjenom 85,2 posto čime je pretekao A1 Hrvatska, poboljšao je svoj rezultat za 6 posto u odnosu na mjerenje u listopadu 2022. godine. Telemach je napredovao i u ukupnoj dosljednosti kvalitete ne samo u 5G mreži čime je nadmašio A1 stekavši ocjenu 93,2 posto, poboljšao je ocjenu za 2,4 posto.

HT najbolji u slanju podataka

HT Hrvatski Telekom najbolji je u 5G brzinama, ima najveću prosječnu brzinu slanja podataka (upload) od 41,9 Mb/s, čime je odmakao Telamachu s kojim je dijelio prvo mjesto u listopadu prošle godine. Naime najveći hrvatski telekom je u brzini slanja podataka poboljšao brzinu za 11,2 Mb/s, odnosno za više od trećinu bolje od brzine u listopadu prošle godine čime je odmakao Telemachu za 10 Mb/s.

Telamchov 5G najdostupniji

Telemachovi korisnici u 5G mreži provode najviše vremena – 30,5 posto što je najbolji rezultat u Hrvatskoj te je u kategoriji 5G dostupnost bolji od druga dva operatera. Telemachovi korisnici u 5G mreži provode skoro dvostruko više vremena od korisnika mreža HT Hrvatski Telekom i A1 Hrvatska.

HT i Telemach najbolji u preuzimanju

Kao i u listopadu 2022. godine HT Hrvatski Telekom i Telemach ponovno su najbolji u Hrvatskoj po ukupnim prosječnim brzinama preuzimanja. Kod oba operatera  prosječne brzine preuzimanja su u rasponu od 62,5-65,1 Mb/s, dok je A1 Hrvatska ima prosječnu brzinu preuzimanja od 44,7 Mb/s. Korisnici i HT Hrvatskog Telekoma i Telemacha imaju prosječne brzine preuzimanja bolje nego lani u listopadu za 8,8Mb/s i 10,4Mb/s, dok su prosječne brzine preuzimanja kod korisnika A1 Hrvatska ostala nepromijenjena u odnosu na lanjski listopad. HT Hrvatski Telekom i Telemach najbolji su i u kategoriji Upload Speed ​​Experience, s rezultatima od 14,8 do 15,4Mb/s. U toj kategoriji svi operateri ostvarili su porast brzina,  HT Hrvatski Telekom 2,2Mb/s, a A1 Hrvatska 2,7Mb/s. Podijeli:

 

 

Vezane objave